Restauranteigenaar Porto door hartklachten uit de running; ondernemers Rolderstraat komen in actie

Restauranteigenaar Porto door hartklachten uit de running; ondernemers Rolderstraat komen in actie

Alberto de Lima, wie kent hem niet. Wekelijks stond hij op de Asser warenmarkt met zijn foodtruck om authentieke Portugese producten zoals zijn Pastel de Nata en Bolinhos de Bacalhau aan de man te brengen. Tevens staats hij bekend om zijn Molukse hapjes welke roots uit de keuken van zijn vriendin liggen.

Blij dat alles zo goed ging had hij het bedrijf van Monique van Onique overgenomen aan de Rolderstraat in Assen. Ook daar ging het goed met zijn restaurant tot de denderende klap van Corona ook hard aan kwam bij Alberto. Mede door deze corona-stress is Alberto in de eerste week van maart in het ziekenhuis opgenomen met hartcomplicaties.

Herstellen en weer beginnen
Doordat Alberto de eigenaar, en de enige kok is bij Portugees visrestaurant Porto, was zijn vriendin Ellen genoodzaakt om de deuren (tijdelijk) te moeten sluiten. Alberto heeft rust en tijd nodig als hij wil herstellen en weer aan zijn werkzaamheden kan gaan beginnen.

Ondernemers willen Alberto niet kwijt
Meerdere ondernemers in Rolderstraat willen Alberto niet kwijt als ondernemer in de straat. Zijn zaak draagt bij aan de verscheidenheid van soorten restaurants in de straat. Maar zijn kosten blijven doorlopen en er komt niets binnen. Daarom hebben ze de familie, in de persoon van zijn zwager, gevraagd om samen een inzamelingsactie op te zetten.

Steun
Help ons Alberto niet kwijt te raken en doneer ook een bijdrage, want samen kunnen we Corona aan. Alle kleine beetjes maken samen een grote boel, aldus de ondernemers en de familie.

Het doel is om 10.000 euro in te zamelen. Bekijk hier de steunactie.

Porto
Tiplijn