Lancering boek combinatie werk en mantelzorg. Een individueel of maatschappelijk probleem?

Lancering boek combinatie werk en mantelzorg. Een individueel of maatschappelijk probleem?

Roelie van Guldener heeft lang gedacht dat ze de combinatie werk en mantelzorg alleen moest dragen en raakte burn-out. Zij schreef daarom het boek In 10 stappen Samen werken aan mantelzorg. Kies als werkgever bewust voor een mantelzorgvriendelijke organisatie . Roelie zal op 3 september 2021 van 15.00 uur tot 16.00 uur haar ervaringen, kennis en inzichten delen. De boekpresentatie zal plaatsvinden in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. Het eerste exemplaar zal aan wethouder Broekema van de gemeente Assen worden overhandigd.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Roelie van Guldener heeft zich in het boek gericht op werkgevers om bewustwording te creëren, om op de nut en noodzaak te wijzen. Je kunt er niet meer omheen. 1 op de 4 mensen combineert werk met mantelzorgtaken (in de zorg is dat zelfs 1 op de 3). Samenwerking is nodig om overbelasting te voorkomen, om het samen vol te houden. Als zaken bespreekbaar worden gemaakt is er vaak veel mogelijk. Uiteindelijk wil Roelie graag bereiken dat het wordt erkend als een gedeelde verantwoordelijkheid. Beide partijen hebben wat te doen. Als je door maatwerk tot goede afspraken kan komen zal dit het ziekteverzuim verlagen en een gezonde(re) werkomgeving creëren.

In het boek wordt achtergrondinformatie afgewisseld met tips, oefeningen en illustratieve citaten. Het boek is hiermee een praktische handreiking, dat door de vlotte schrijfstijl plezierig leest en inspireert. Een must voor werkgevers, leidinggevenden en anderen die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk willen maken. Ik heb met belangstelling en plezier het boek gelezen. Heel informatief en inspirerend  aldus Jan Anne van Dijk. Programmamanager Werk&Mantelzorg, initiatiefnemer JongeMantelzorg en Inevi.

Werk en mantelzorg combineren
Door de toenemende vergrijzing, bezuinigingen in de zorg en de mogelijkheden steeds langer thuis te blijven wonen, zullen er steeds meer mantelzorgers nodig zijn. Maar die zijn er in de toekomst niet. Daarom moeten we andere maartregelen treffen. Het is niet langer een individueel probleem. Door het boek wil Roelie werkgevers bewust maken van de noodzaak om samen te werken. Omdat beide partijen hier baat bij hebben. Om werknemers en een organisatie gezond te houden. In het boek legt Roelie stap voor stap uit wat mantelzorg is, hoe je in gesprek gaat, en hoe je tot maatwerkafspraken komt. Kortom hoe je werk en mantelzorg goed combineert.

Mantelzorgexpert
Roelie van Guldener/mantelzorgexpert werkt en woont in Assen. Door haar vele jaren van opleiding en ervaring in (het combineren van) werk en mantelzorg heeft ze van de nood een deugd gemaakt en adviseert ze binnen haar bedrijf tegenwoordig organisaties/bedrijven. Ze geeft voorlichting en trainingen om de bewustwording zo veel mogelijk te vergroten. Zij helpt werkgevers en mantelzorgers om in balans te komen en/of te blijven. Alle aandacht voor het onderwerp is voor haar van belang. Met dit boek hoopt ze (nog) meer mensen te bereiken en zo het beste uit beide werelden te combineren. Ook is ze er van overtuigd dat wanneer je wilt dat er dingen veranderen, je niet alleen moet roepen maar zelf ook stappen moet zetten.

Het boek is in de voorverkoop vanaf 16 augustus te bestellen via roelievanguldener.nl Na 3 september 2021 is het ook te bestellen bij alle boekhandels.

Roelie van Guldener
Tiplijn