Kennismaken met Zadenbibliotheek Drenthe

Kennismaken met Zadenbibliotheek Drenthe

Voor iedereen in Assen die graag zelf zaden zaait en planten kweekt staat op zaterdag 1 mei, op de Dag van de (tuin)Arbeid , van 13.00 tot 15.30 uur een kraam van de Zadenbibliotheek Drenthe voor de ingang van De Nieuwe Kolk.

Hier kan men kennismaken met de Zadenbibliotheek en zakjes zaad lenen. Lida Adriaansen, initiatiefneemster van Zadenbibliotheek Drenthe, zal uitleg geven over de zaden en zaaiadvies geven. Ook kunnen biologische of onbespoten zaden ingeleverd worden. Dankzij de Zadenbibliotheek kunnen inwoners van Assen planten kweken die zij leuk vinden, met nieuwe zaden in aanraking komen en er ontstaat een gevarieerd aanbod van zaden in eigen beheer.

Samenwerking met DNK
Zodra de coronamaatregelen het toelaten dat DNK weer opengaat, is de Zadenbibliotheek in de bibliotheek te vinden. De Zadenbibliotheek zal dan toegankelijk zijn voor alle bezoekers van de bibliotheek. Zowel leden als niet-leden kunnen gratis zaden lenen. De samenwerking met Bibliotheek DNK startte in het najaar van 2020. In navolging van succesvolle samenwerkingen in Friesland, kon Drenthe niet achterblijven. Ook andere organisaties geven een plek aan de Zadenbibliotheek, zoals Zorg en Natuur, Coöperatie OngeEikt, de Hansehof en Bloembinderij Heidi.

Hoe werkt de Zadenbibliotheek?
Je kunt zaden lenen om planten te kweken voor je kruiden-, bloemen- of moestuin. Zodra deze zijn opgekweekt breng je een deel van de zaden die gevormd zijn terug naar de Zadenbibliotheek Drenthe. Zo ontstaat er een gevarieerd aanbod van zaden, wordt biodiversiteit gestimuleerd en beheren we met elkaar goede en gezonde zaden uit de eigen omgeving.
Lees meer op www.zadenbibliotheekdrenthe.nl.

Tiplijn