Locatie Quintus organiseert online informatieavond voor ouders groep 8

Locatie Quintus organiseert online informatieavond voor ouders groep 8

Op donderdag 19 november organiseert locatie Quintus van het Dr. Nassau College een online informatieavond voor ouders/verzorgers van een groep 8 leerling. In een snel veranderende wereld, verandert locatie Quintus mee en biedt daarom de geplande informatieavond over het onderwijsaanbod online aan.

Ralf Buiter (directeur locatie Quintus) vertelt: het laatste jaar op de basisschool is een spannend jaar waarin ouders met hun zoon of dochter een keuze maken voor het voortgezet onderwijs. Dat is een grote stap die goed voorbereid moet worden. Normaal gesproken ontvangen wij de ouders dan ook graag op school om te vertellen over ons onderwijsaanbod en om ze kennis te laten maken met een aantal medewerkers. Momenteel is het niet mogelijk om deze informatieavond fysiek te organiseren daarom bieden wij de informatie online aan. Via onze website kunnen ouders zich aanmelden voor deze online informatieavond. Vervolgens ontvangen ze per e-mail een link om de informatieavond bij te wonen. Natuurlijk is er ook gedacht aan de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Op deze manier hopen wij de ouders een goed beeld te geven van onze locatie en van het voortgezet onderwijs. En als het mogelijk is dan ontvangen wij de ouders in het nieuwe kalenderjaar graag fysiek. 

Onderwijsaanbod en leerlingbegeleiding
Naast de schooltypen havo, atheneum en gymnasium biedt locatie Quintus een breed aanbod aan. Zo is de locatie een erkende cultuurprofielschool en draagt de locatie met trots het predicaat Technasium. Door het aanbieden van talentrichtingen zorgt de school ervoor om, in goede samenwerking met ouders, leerlingen te leren om de beste keuzes voor de toekomst te maken. Omdat kinderen ieder dag naar school gaan en opgroeien en leren in een wereld die nooit stil staat, vindt de locatie Quintus het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen op school. Daarom worden kinderen gedurende hun schoolloopbaan begeleid door mentoren die nauwe contacten met ouders onderhouden.

Aantrekkelijk en uitdagend onderwijs
De locatie Quintus van het Dr. Nassau College biedt aantrekkelijk en uitdagend onderwijs en wisselt verschillende werkvormen af, zodat kinderen zelf ontdekken wat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Tiplijn