Plaatsing struikelstenen Rolderstraat gaat door

Plaatsing struikelstenen Rolderstraat gaat door

Het plaatsen van de struikelstenen in de Rolderstraat gaat door. Het coronavirus zat de organisatie op de hielen, maar dat heeft niet geleid tot het annuleren van de onthulling van de struikelstenen op 21 oktober.

Wel was de organisatie door de restricties van de overheid gedwongen het aantal nabestaanden per adres te beperken en te reguleren. Dat doen ze onder andere door middel van tijdsloten en het inzetten van verkeersbegeleiders voor de veiligheid op straat. De nabestaanden zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Overige belangstellenden kunnen de ceremonies op de locaties helaas niet bijwonen. Dat is wat mager, maar de Asser Filmclub maakt filmopnames die nadien op de website van de stichting worden gezet. Zo kan een ieder de steenonthulling achteraf toch meemaken.

Gelijktijdig vindt er een expositie plaats over de Rolderstraat die een aantal maanden zal duren. Hier wordt het verleden en heden geschetst aan de hand van historische fotos en met verhalen over de voormalige en huidige bewoners. Hierover zal in de media nog nadere informatie verschijnen.

Zij proberen ons project Struikelstenen nog dezelfde avond symbolisch af te sluiten. Dan hebben ze hun doel bereikt met het leggen van 420 struikelstenen voor 386 Joodse slachtoffers en 34 verzetsmensen in Assen.

Tiplijn