Frank Posthumus en Wyan Alders komen na recordpoging darten niet in de boeken

Frank Posthumus en Wyan Alders komen na recordpoging darten niet in de boeken

De wereldrecordpoging darten, wat vorig jaar door Frank Posthumus en Wyan Alders uit Assen werd gehaald, komt niet in het Guinness Book of World Records.

Het record in de boeken stond op 51 uur. Dat hadden de beiden makkelijk gehaald. Met veel pijn en moeite zette zij een record van 53 uur non-stop darten neer. Alleen, toen kwam de aanvraag bij de Guinness Book of World Records.

In juli van 2019 bleken twee Britten een record te hebben neergezet van 58 uur darten. Het Guinness Book of World Records gaat hun namen in het grote boek neerzetten.

Dit werd per toeval door de Assenaren ontdekt, waarna zij contact met het Guinness Book opnamen. Het Guinness Book liet weten dat zij niet wisten dat de Britten deze poging eerder hadden gedaan. Volgens Posthumus en Alders verschuilt het Guinness Book zich achter het coronavirus waardoor het aangeleverde bewijs niet op tijd verwerkt kon worden. Ook laat het Guinness Book weten dat zij niet op de hoogte waren van de poging van de Britten en zij niet de capaciteit hebben om elke aangevraagd record individueel te monitoren.

Een grote teleurstelling voor de Assenaren dus. Maar trots blijven ze wel. Want 53 uur non-stop darten doe je niet zo even na.

Tiplijn