Kinderboerderij Marsdijk maakt herstart

Kinderboerderij Marsdijk maakt herstart

Schouder aan Schouder gaat per 1 mei een samenwerking aan met Stichting Kinderboerderij Marsdijk. De kinderboerderij krijgt een dagbestedingsgroep die samen met de vrijwilligers verantwoordelijk zijn voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van het terrein. In de toekomst wordt ook kleinschalige horeca aangeboden.

Op de locatie is een dagbegeleider/ beheerder aanwezig die de deelnemers begeleidt bij hun taken op de kinderboerderij. Voor de dagbestedingsgroep is er nog plek voor nieuwe deelnemers. Er zijn verschillende werkzaamheden te doen, we kijken dan ook graag samen wat bij iemand past.

Schouder aan Schouder
Stichting Schouder aan Schouder is actief in Drenthe, Groningen en Friesland. Ambulante begeleiding, begeleiding op school, begeleid- en beschermd wonen, begeleiding bij hoarding, cursussen, creatieve- en muziektherapie, dagbesteding, gezinsbegeleiding, ouder-begeleiding, huiswerkbegeleiding, professional organizer en zorgregistratie, zijn de zaken die Schouder aan Schouder te bieden heeft. Verder worden er diverse producten vanuit onze dagbestedingslocaties de Houtwerkplaat en de Weefplaats verkocht. Het uitgangspunt is, Ieder mens is uniek en waardevol.

Missie
De missie is om schouder aan schouder te staan met iedereen die moeite ervaart om in deze samenleving aan te sluiten. Elk mens heeft recht op een veilige plek om te wonen, werken of leren. Schouder aan Schouder werkt aan een samenleving waar iedereen telt en mee mag doen.

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn