Commissaris reikt predicaat  Hofleverancier  uit aan aannemersbedrijf Blomberg

Commissaris reikt predicaat Hofleverancier  uit aan aannemersbedrijf Blomberg

Aannemersbedrijf Blomberg uit Smilde mag zich voortaan hofleverancier noemen. Donderdag 21 november reikte commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, het predicaat uit met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier .

Het bedrijf heeft het predicaat aangevraagd in verband met de viering van zijn 100-jarig bestaan. In Drenthe is dit het negende bedrijf dat het predicaat krijgt.

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier", toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I.

Aannemersbedrijf Blomberg is actief in de verbouw, onderhoud, nieuwbouw en utiliteitswerken in de regio Smilde. Het bouwbedrijf heeft een duurzaam karakter, wat blijkt uit duurzame bouwconstructies, bouwmaterialen en bouwtechnieken. Het bedrijf is qua historie één van de oudste aannemersbedrijven in de regio en is maatschappelijk zeer betrokken bij de regio Smilde.

Tiplijn