Wederom grote ijsbaan op Koopmansplein

Wederom grote ijsbaan op Koopmansplein

De stichting WintersAssen heeft vrijdag zijn plannen toegelicht op een persmoment in Assen.

De stichting was blij te melden dat er dit jaar voldoende tijd was om de ijsbaan in het centrum van Assen te realiseren. Dit jaar zal vanaf 6 december tot 5 januari 2020 de ijsbaan weer op het Koopmansplein verschijnen. Dit jaar zal de ijsbaan 5 meter langer worden dan afgelopen keer en zal de inrichting van de tent enigsins anders zijn om de warmte en kou te kunnen scheiden.

IJsbaan en meer vertier
Naast de ijsbaan komt natuurlijk de oliebollenkraam van Assen op zijn vaste plek te staan en zal er een draaimolen staan voor de kinderen. Als extra zal er een tweede evenement attractie staan voor de kinderen.

3-daagse kerstmarkt
Van 20 tot en met 22 december zal er een kerstmarkt zijn. Veel ondernemers, standhouders en foodtrucks hebben groen licht gegeven. Vorig jaar was de tijd te kort om aan dit item voldoende inhoud te geven. Maar dit jaar zal de kerstmarkt met muziek en sfeer worden omgeven. Vaart in Assen zorgt dit jaar voor extra kerstverlichting rond en op het Koopmansplein.

Schoolschaatsen
Er is dit jaar plaats voor ruim 1500 kinderen tijdens het schoolschaatsen. Mensen van de schaatsbond zullen dit gaan begeleiden. Door het wegvallen van de grote ijsbaan in Assen zijn er veel kinderen die nog niet zo vaak op de schaatsen hebben gestaan, en is dit natuurlijk een goede kans om het schaatsen onder de knie te krijgen.

Disco en kerkdienst
Ook is Tessa de Wilde dit jaar weer actief betrokken bij de organisatie. Zo zal zij onder andere weer een discoavond op het ijs gaan organiseren. De stadsdominee verzorgt wederom een kerkdienst voor ongelovigen op eerste kerstdag op het ijs. Op dinsdag 21 december, en op de laatste dag van de ijsbaan op 5 januari, is er een schuimparty.

Hapje en drankje in Oostenrijkse bierstube
Natuurlijk moet er bij de ijsbaan ook wat gegeten en gedronken kunnen worden. De organisatie zal de locatie geheel gaan inrichten als een Oostenrijkse bierstube met Oostenrijkse sfeer en muziek.

Vrijwilligers van groot belang
Vrijwilligers zijn deze dagen van groot belang bij dit evenement. Iedereen kan zich nog opgeven om mee te komen helpen. Schoolkinderen kunnen studiepunten.

Voor meer informatie zie www.wintersassen.nl/vrijwilligers

Tiplijn