Raadsleden mee met handhaving tijdens TT Festival in Assen

Raadsleden mee met handhaving tijdens TT Festival in Assen

Een aantal leden van de gemeenteraad in Assen hebben het afgelopen TT Festival met de afdeling Handhaving van de gemeente Assen meegelopen.

Een van de raadsleden die mee liep was Henk Santing van Stadspartij PLOP. ,,Een mooie ervaring, vertelt Santing. Hij liep vrijdagavond, de tweede dag tijdens het TT Festival, mee met twee handhavers van de gemeente Assen.

Anders naar je stad kijken
De raadsleden liepen een avond met de handhavers mee om het festival vanuit de ogen van een handhaver te zien. Santing: ,,Wat ik zelf merkte toen ik met de handhavers mee liep, is dat je hun beleving op het TT Festival en de stad meekrijgt. Dan kijk je ook anders naar je stad en naar de mensen die er rond lopen. Dat vond ik wel bijzonder.

Diverse ondewerpen
En er komen op zon avond volgens Santing veel onderwerpen voorbij: ,,Wij liepen in principe rond om in de stad zichtbaar te zijn. Wat natuurlijk ook gebeurde is dat we zo nu en dan een oproep kregen waar we heen moesten. Of dat de ogen nog extra gefocust moesten zijn naar aanleiding van een signalement. Een hele afwisselende avond.

Bijzondere ervaring
En om zon avond vanaf een andere kant de beleven, was ook een bijzondere ervaring voor Santing: ,,Het is zeker goed om zo even je stad te zien. Dit wil ik ook een keer buiten het festival om gaan doen. Ik was blij dat ik mee kon en dat ik dan een andere kijk op het festival heb gekregen.

Andere raadsleden
Santing was niet de enige die een deel van de dienst mocht meedraaien. Ook raadsleden Clemens Otto, Dries Zwikker, Hetty Heeling-Wichers, Luc Rengers, Bert Wienen, Lian Heijs en Dennis Klingenberg liepen een avond met de bijzondere opsporingsambtenaren mee.

Erik Smit
Tiplijn