Marco Out ontvangt KiKaRow-roeiboot De Vin in Assen

Marco Out ontvangt KiKaRow-roeiboot De Vin in Assen

Op 13 april is in Uithoorn het Rondje Nederland van de stichting KiKaRow gestart. Na 17 dagen, en circa 700 kilometer roeien, komen de roeiers op 8 juni in Assen aan.

Vanuit de richting Smilde arriveren de KiKa-boten rond 14.15 uur aan het begin van de vaart waar ze worden opgewacht door roeiers van de Asser roeiclub en de gemeente Assen. Gezamenlijk roeien ze dan naar de kop van de vaart, waar de Italiaanse brug in volle glorie staat en worden ze verwelkomd door de burgemeester van Assen, Marco Out.

Vertegenwoordigers van de ARC zullen daarbij ook de cheque met de opbrengst van alle activiteiten, die de afgelopen maanden zijn georganiseerd, overhandigen.

Iedereen is van harte welkom om de KiKaRow-roeiers een warm onthaal in Assen te geven. Rond 15.00 uur komen ze bij de kop van de vaart aan.

Zondag 9 juni zal de KiKaRow-vloot onze stad rond 11.00 uur verlaten en gaat de reis verder. Er zullen dan ook een aantal roeiers uit Assen in De Vin  mee roeien naar Groningen.

KiKaRow is een roei evenement, waarbij ex-kankerpatiënten samen met ervaren roeiers 14 weekenden lang in totaal ruim 1400 kilometer door Nederland roeien om geld in te zamelen voor LATER ! Dit is een project dat geld inzamelt voor het Prinses Máxima Centrum te Utrecht dat onderzoek wil doen naar de gevolgen van de behandelingen bij kinderkanker. Doel is om straks nadelige gevolgen van de ondergane behandeling tegen de kanker daarna preventief kan worden behandeld zodat ook deze overlevers  blij en gezond een menswaardige leeftijd kunnen bereiken.

De teller ARC voor Later  staat op 24 mei op ¬4.050. Daar zijn we nog niet tevreden mee en vragen daarom uw hulp in de sprint naar 9 juni, laat de Asser Roeiclub weten.

Doet u mee? Kom dan zaterdagmiddag 8 juni de roeiers samen met onze burgermeester verwelkomen aan en doneer. U kunt een financiële bijdrage geven door de deelnemende roeiers uit Assen te sponsoren via kikarow.vooreenander.nl

Tiplijn