Intentieverklaring getekend voor komst project SchuldHulpMaatje

Intentieverklaring getekend voor komst project SchuldHulpMaatje

Woensdag morgen is in het Open Huis van de Kerken een intentieverklaring getekend, voor de steun aan het project SchuldHulpMaatje.

Het Diaconaal Platform Assen (DPA) heeft in deze verklaring beloofd zich te zullen inzetten voor de vestiging van een Asser organisatie van SchuldHulpMaatjes Nederland. In de zelfde verklaring heeft SchuldHulpMaatje toegezegd het DPA bij de oprichting van deze plaatselijk hulpverlenings organisatie te ondersteunen.

Samen met Humanitas Thuisadministratie Assen, Budgetsupport, de Kerken, het Leger des Heils en de stichting Present Assen probeert het DPA deze hulp te verlenen. Armoede en eenzaamheidheid komt in Assen veel voor, waarbij schulden ook vaak een groot probleem zijn. Met de oprichting van deze organisatie hoopt men deze Assenaren een helpende hand te kunnen bieden.

Met Armoede of eenzaamheid loop je niet te koop. Niet iedereen kan lezen, heeft internet of weet hulpverleners te vinden. Daarvoor moeten mensen gericht worden benaderd. Met de Kanskaart en genoemde Asser kerken en organisatie hoopt het DPA deze mensen te vinden en daarmee het welzijn van velen in Assen te verbeteren.

Tiplijn