Legpuzzel-ruilbeurs op 15 mei in Assen

Legpuzzel-ruilbeurs op 15 mei in Assen

Op 15 mei vindt alweer de vierde legpuzzel-ruilbeurs plaats in Het Markehuus.

Steeds meer mensen weten de weg naar deze ruilbeurs te vinden. Inmiddels zijn er al circa 650 legpuzzels van eigenaar gewisseld.

Initiatiefneemster mevrouw Steenstra heeft het idee overgenomen uit Heemstede. Er is onlangs nieuwe voorraad opgehaald, zodat er nu zo n 225 puzzels beschikbaar zijn, verdeeld over 3 tafels. Dit zijn puzzels tot 1000 stukjes, dozen met ongeveer 1000 stukjes en een tafel voor echt grote puzzels, tot wel 5000 stukjes.

Bezoekers komen uit de hele regio, de meeste uit Assen maar tot zelfs uit Eelde is er belangstelling. En, de beheerder van Het Markehuus biedt iedere bezoeker een kopje koffie of thee aan.

Op een vorige beurs liep een oudere dame rond die aan huis gekluisterd is. Puzzelen is haar favoriete tijdverdrijf. Ze was er met haar zoons en schoondochter, met elkaar hadden ze er een uitje van gemaakt. Deze mevrouw liep op de beurs rond met een grote glimlach - zoals een kind in een snoepwinkel - want er stond zo veel dat ze niet goed wist welke puzzels ze zou kiezen. ,,En zon glimlach maakt mijn dag goed, vertelt Steenstra. Een aantal bezoekers zijn alle drie de vorige beurzen geweest om een keuze te maken, dus het project voorziet in een behoefte.

Beursregels
Inleveren van puzzels mag onbeperkt; de doos moet er netjes uitzien en ze moeten compleet zijn.
Meenemen: maximaal 5 dozen (wie niets inlevert mag 3 dozen uitzoeken).
Wasgij- en Jan van Haasteren-puzzels worden bijna niet ingeleverd. Indien voorradig mogen bezoekers maximaal 1 meenemen.

De volgende beurzen zijn op 11 september en 13 november. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, dit inverband met de kosten van de organisatie.

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel tussen 16:00 uur en 19:00 uur naar 0647296061.

Tiplijn