Showavond door Nars Gottmer brengt ruim duizend euro voor ALS op

Showavond door Nars Gottmer brengt ruim duizend euro voor ALS op

De showavond die gisteren bij Sunrise Stables Hippisch Centrum in Assen plaatsvond, heeft 1000,20 euro voor stichting ALS opgeleverd.

Dat laat organisator Rolinde Meursing weten. In de middag verzorgde Nars Gottmer zes lessen met in totaal 12 deelnemers van B tot en met Subtopniveau. Het was vrijdag goed weer waardoor er buiten gereden kon worden.

In de avond was er een showavond met Hoe leidt je een jong paard op naar de Grand Prix? als thema. Deze vraag kon Grand Prix-ruiter Nars Gottmer als geen ander beantwoorden.

Nars Gottmer
De ruiter reed al tientallen paarden naar het hoogste niveau in de dressuur. Daarnaast kan Gottmer ook uitstekend uit de voeten met jonge paarden. Zo reed hij de KWPN-hengst Citango op het WK voor Jonge Dressuurpaarden en is hij met Hummer N zojuist doorverwezen naar de tweede observatie voor dit Wereldkampioenschap.

Enkele weken geleden klopte de succesvolle ruiter aan bij L&R Horse Events om een clinic-dag voor ALS te organiseren. Gottmer: ,,Ik vind ALS een vreselijke ziekte en wil daarom mensen die aan deze ziekte lijden een hart onder de riem steken. Wij als ruiters en amazones die elke dag rijden moeten er toch niet aan denken om deze ziekte te krijgen.

Showavond
Nars Gottmer vertelde in de avond over hoe het paard wordt getraind en hoe deze training wordt opgebouwd. Na de pauze vertelde Matty Marissink de ruim vijftig bezoekers over het spotten van een talentvol paard. Marissink heeft een prestigieuze referentielijst met paarden zoals Totilas, Undercover en Olympic Bo. Tot slot heeft Nars Gottmer de avond afgesloten met een clinic waar hij één van zijn subtoppaarden reed.

Al met al is Meursing erg tevreden: ,,Wij zijn zeer tevreden. Het was een gezellige en leerzame dag met positieve reacties.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Janet Smit
Tiplijn