Extra controles op inhoud oranje containers

Extra controles op inhoud oranje containers

Sinds deze maand controleert de gemeente op de inhoud van de oranje containers. In de oranje container mag u plastic, metalen en drankkartons (PMD) doen.

De chauffeurs treffen echter nog geregeld onjuist afval aan. Vaak zit het dan al in de vrachtwagen. Daarom gaat er regelmatig een collega van Handhaving & Toezicht mee op de vrachtwagen. Die checkt vooraf de inhoud van containers. Is het afval verkeerd aangeboden, dan gaat hij of zij onmiddellijk in gesprek met de bewoners. De container blijft staan zodat er gelegenheid ontstaat om deze opnieuw aan te bieden, op de juiste manier.

Waarom is afval scheiden belangrijk?
In Assen bieden we onze inwoners de gelegenheid om bijna al het afval apart in te zamelen. Dit kan in de verschillende containers of op het milieupark. Van alle (apart) ingezamelde verpakkingen van Plastic, Metaal en Drankkartons, Papier & Karton, Textiel, GFT en de verschillende afvalstromen op het milieupark kunnen weer nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Dat is belangrijk omdat veel grondstoffen in de wereld opraken.

Twijfelt u wel eens wat waar in hoort?
In de zoekfunctie van de app MijnAfvalwijzer staan tips of Klik Hier voor de Scheidingswijzer.

Tiplijn