Officiële opening woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen (Video)

Officiële opening woon- en werkboerderij De Haven van Kloosterveen (Video)

De prachtige woon- en werkboerderij aan de Haven van Kloosterveen heeft weer nieuwe voorziening.

Nadat Promens Care de boerderij vorig jaar had verlaten, heeft Stichting Phusis dit pand overgenomen en hier een woon- en werkboerderij van gemaakt. In het pand zitten negen appartementen en tien personen hebben in het pand een dagbesteding. Er zijn diverse nieuwe activiteiten bijgekomen waar wijkbewoners en gasten van kunnen genieten.

De activiteiten die er te doen zijn in de haven zijn breed gelegd. U kunt alle activiteiten zien op de facebookpagina www.facebook.com/dehavenvankloosterveen

Er is een leuke plek om bakje koffie te doen met wat lekkers erbij, er is een fijn restaurant en een koffiebranderij met winkeltje. Ook kunt u mee op de rondvaartboot De Fluisteraar. Ook is het mogelijk om kanos te huren om zelf de omgeving te gaan ontdekken. Naast dit leuke pakket komt er nog veel bij, dus loop gerust eens binnen.

Werkbegeleiding
De stichting doet veel meer dan alleen deze woon- en werkboerderij runnen en biedt aan meer dan 200 cliënten werk- en woonplezier. Alle begeleiders kennen alle bewoners persoonlijk. Door de verschillende vormen van wonen en het werken met een doordacht zorgprogramma, kan Phusis werkelijk zorg op maat bieden. Zij vinden het belangrijk dat bewoners zich zoveel mogelijk thuis voelen op de plek waar ze wonen, zodat het daadwerkelijk een eigen plekje van hen wordt. Er zijn groepslocaties in Fochteloo en Oosterwolde. Daarnaast zijn er mogelijkheden om zelfstandig te wonen in Appelscha, Assen, Hoogersmilde en Oosterwolde.

Opening
Op een eigentijdse manier heeft het bewonersechtpaar de openingsactiviteiten opgezet. Eerst werd er een paar maanden proefgedraaid waarna afgelopen zaterdag de opening was. De bewoners hadden een belangrijke rol in de openingsceremonie maar ook de bestuur van Stichting Phusis deed een woordje. Uiteindelijk heeft wethouder Harmke Vlieg samen met een bewoner het lint doorgeknipt en De Haven van Kloosterveen officieel geopend.

Meer zien of weten: www.facebook.com/dehavenvankloosterveen

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn