Grote opkomst bij 10e Drentse Veteranendag (Video)

Grote opkomst bij 10e Drentse Veteranendag (Video)

Vanmiddag was de jaarlijkse Drentse Veteranendag in Assen.

De middag begon met een wandeling met alle veteranen naar het monument bij het Provinciehuis. Tijdens het korte voorwoord van de spreekmeester, werd even aangehaald dat de veteranenvlag niet op het provinciehuis wapperde waarop de Commissaris van de Koning direct aangaf dat het volgend jaar anders gaat worden. Tijdens de herdenking zijn twee kransen gelegd.

Na het moment van herdenking ging de stoet terug naar de Bonte Wever, waar iedereen van harte welkom werd geheten en een ieder gezellig kun snuffelen in de diverse stands van belangenorganisaties en die van de vrienden van het JWF-kapel. Vervolgens was er koffie en lekkers in de grote zaal, waar naast een concert van de JWF en enkele toespraken, tijd was voor het herzien van de veteranenvrienden en een blauwe hap.

Oude voertuigen
Voor de Bonte Wever stonden diverse voertuigen van onder andere de Libanon-vereniging, die door defensie per dieplader naar Assen zijn gebracht. Assen, en al zijn veteranen uit heel Drenthe, waren dik tevreden over deze dag en hopen dat de jongere generatie langzaam de werkzaamheden van de Drentse veteranenstichting kunnen overnemen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn