Spoeddebat in schaapskooi Balloo: De wolf is welkom?!

Spoeddebat in schaapskooi Balloo: De wolf is welkom?!

De wolf is welkom . Met blijdschap gaf de provincie Drenthe in 2015 kennis van de komst van een wolf in Drenthe. Een jaar eerder was die gastvrijheid al als beleid aangekondigd.

Maar hoe welkom is de wolf echt? Doen berichten over dode schapen en lammeren het enthousiasme niet ernstig bekoelen? Of de dader van recente bloedbaden in Drenthe een wolf was, is weliswaar nog onbekend, maar hij staat in elk geval prominent in de beklaagdenbank. En dat meer wolven hun weg naar Noord-Nederland zullen vinden staat buiten kijf.

Dus wat moeten we met de wolf?
Achter een hek zetten? Afschieten? Of toch warm welkom heten? Over die vragen organiseert de redactie van Dagblad van het Noorden op maandag 16 april een eerste Spoeddebat. Met als achterliggende vraag: wonen wij in Nederland in een tuin of in een wilde natuur?

Locatie van het debat, dat wordt geleid door DvhN-redacteur Joep van Ruiten: de schaapskooi van Balloo, Crabbeweg 2 in Balloo. Met als gasten in elk geval oud-staatssecretaris Henk Bleker, schaapsherder Marianne Duinkerken en natuur- en schapenkenner Gijsbert Six.

Maandag 16 april 2018 Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Neem warme kleding mee, want de schaapskooi is onverwarmd. En: Kom op tijd, want Vol is Vol.

Spoeddebat: De wolf is welkom?!

Tiplijn