Groninger Mozart Ensemble geeft najaarsconcert in Assen

Groninger Mozart Ensemble geeft najaarsconcert in Assen

Het Groninger Mozart Ensemble (GME) treedt op zaterdag 25 november om 20.15 uur op in de Jozefkerk in Assen en op zondag 26 november om 15.00 uur in de Gorechtkerk in Haren. Er worden werken van Beethoven, Schubert en Mendelssohn ten gehore gebracht.

Het GME is een symfonieorkest met gemengd koor, dat muziek uit de achttiende eeuw en later speelt. Het GME geeft jaarlijks vier concerten twee in het voorjaar en twee in het najaar. Het Ensemble staat onder de enthousiaste muzikale leiding van dirigent Joël Smits. Roele Kok is repetitor van het koor.

Het programma bestaat uit, de "Unvollendete" symfonie van Schubert. Daarnaast twee prachtige werken van Mendelssohn. Psalm 42 "Wie der Hirsch schreit", gebaseerd op de Duitse vertaling van Luther; een compositie met koren, arias en recitatieven. En Psalm 55 "Hör mein Bitten." Deze psalm is, als Engelse Anthem ook bekend als "Hear my prayer." Mendelssohn was door zijn vele bezoeken aan Engeland goed bekend met de Engelse kerkmuziek. Deze Psalm 55 bestaat uit een afwisseling van solo en koor, met veel aandacht voor de tekst. Een werk met een indringende roep om hulp van God die eindigt met de wens om weg te kunnen vliegen om aan het gevaar van de omringende vijanden te kunnen ontkomen. En, tenslotte, van Beethoven de Ouverture Egmont. Ook een werk vol passie.

Het najaarsconcert is vooral een mooi, klassiek concert voor koor en orkest.

Zaterdag 25 november, Jozefkerk Assen; aanvang 20.15 uur.
Zondag 26 november - Gorechtkerk Haren; aanvang 15.00 uur.

Kaartverkoop: voorverkoop via www.groningermozartensemble.nl; ¬ 15; kind. CJP ¬ 10. Aan de kerk alle kaarten ¬ 17.

Tiplijn