Asser Historische Vereniging start nieuw project

Asser Historische Vereniging start nieuw project

De Asser Historische Vereniging zoekt foto s en verhalen over het spoor in Assen. Spoor in Assen  behelst veel meer dan alleen de treinverbinding richting Groningen en Zwolle.

Vroeger was er ook een treinverbinding via Rolde en Gieten naar Stadskanaal en liepen er industriële lijnen in Assen-Oost en naar de Philipsweg. Daarnaast waren er in de eerste helft van de twintigste eeuw twee tramlijnen: naar Coevorden en naar Oosterwolde.

Dit spoorproject volgt het succesvolle waterproject op. Het waterproject bestond onder andere uit het Waterboek van Assen  en een tentoonstelling met foto s van bruggen, sluizen en de watergeschiedenis in de stad. Het project is genomineerd voor de DHV-prijs 2017.

Er zijn vast veel Assenaren te vinden die nog herinneringen hebben aan de spoor- en tramlijnen en/of foto s hebben gemaakt van stations, treinen, trams, loodsen, rails, bruggen en noem maar op. De historische vereniging zoekt deze verhalen en foto s.

Heeft u foto s, verhalen, herinneringen, anekdotes die de vereniging mag gebruiken in het spoorproject? Neem dan contact op met Kitty Janssen, secretaris van de Asser Historische Vereniging. Bij voorkeur per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergeet niet uw gegevens te vermelden, inclusief telefoonnummer, zodat zij contact met u kunnen opnemen. Bellen (0592-420865) of op vrijdagmiddagen tussen 13.30 en 16.00 uur langskomen in het kantoor van de vereniging aan de Vaart Zuidzijde 71 kan ook.

facebook/AHV
Tiplijn