Praat mee over Sport en bewegen in Assen

Praat mee over Sport en bewegen in Assen

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Sport en bewegen krijgt in de aanloop naar die verkiezingen speciale aandacht in de vorm van een Sportdialoog op 5 maart aanstaande.

Sport heeft de kracht om bij veel maatschappelijke vraagstukken inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Debatleider Erik Ziengs (Assenaar, lid Tweede Kamer voor de VVD) geeft u als inwoner deze avond de kans in gesprek te gaan met politici, sportverenigingen en mensen uit het werkveld omtrent het thema sport en bewegen.

De raadzaal van het Stadhuis in Assen, Noordersingel 33, is de locatie voor het debat dat maandag 5 maart wordt gehouden om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Tijdens de dialoog gaan kandidaten van de deelnemende politieke partijen aan de Gemeenteraadsverkiezingen aan de hand van stellingen, ingebracht door vertegenwoordigers uit de sport, de gezondheid- en welzijnswereld en het onderwijs, in gesprek en debat. Het gaat dan niet alleen om sport en bewegen als doel, maar ook als middel om gezond te leven en bij de samenleving betrokken te blijven.

De vier thema s die aan de orde komen zijn:

- sport en bewegen en (georganiseerde) sportaanbieders (o.a. verenigingen),
- sport en bewegen op en rond school,
- sport en bewegen in relatie tot gezondheid en participatie,
- sport en bewegen in relatie tot welzijn.

Publiek is van harte welkom en kan meediscussiëren!

Tiplijn