Als de deuren van de Cityline opengaan, begroet de chauffeur je met een lach 

Als de deuren van de Cityline opengaan, begroet de chauffeur je met een lach 

Leito, Tjerk, Spiro, Sierk, Evert, Richard, Arend, Johan en Jan; alle chauffeurs kent Gerrit Melchers (81) van naam. Elke dag reist hij namelijk met de Cityline. Om 11:55 uur stapt Gerrit in bij lijn 7A, aan de halte voor de Amstelûat waar hij woont. Stipt op tijd komt de bus aan. Daar hou ik van. De Wmo-taxi haalt dat bijvoorbeeld niet. Daar moet je meestal op wachten.  Hij vervolgt: Als de deuren van de bus opengaan, begroet de chauffeur je met een lach. De sfeer is altijd meteen goed. Met het grootste plezier helpen ze bovendien mensen die moeite hebben om binnen te komen. 

Bij het eindpunt van lijn 7A, halte Balkenweg/Van der Valk, stapt hij over op lijn 8A die hem naar het station brengt. Overdag verblijft hij daar meestal. Gerrit heeft reuma, waardoor het lopen hem niet zo best af gaat. Bij een hoge luchtvochtigheid heb ik veel last.  De Cityline biedt voor hem uitkomst. Maar ook voor anderen. Hij ziet vooral oudere mensen de Cityline binnenkomen. Achter een rollator kunnen ze zo door de deur. Achterin is plaats voor kinderwagens. 

Comfortabel
Reiziger is Gerrit Melchers al zijn hele leven lang. Hij werkte jaren voor KLM in Zweden. Daar verzorgde hij de vrachten van Schiphol naar Stockholm en weer terug. In die tijd mocht je als medewerker zelf gratis vliegen. Eerste klas, he.  En dat deed hij graag. Buschauffeur was hij ook ooit. Op een oude Scania bus. Nou, ik zat op een houten stoel, dat waren geen goede arbeidsomstandigheden. Na een jaar hield ik het voor gezien.  De Cityline zit gelukkig comfortabel.

Denk mee met het klantenpanel
Als lid van het Klantenpanel Cityline denkt Gerrit mee over verbeteringen aan de Cityline. Zo wil hij graag meer overstappunten. Dat wordt eind dit jaar gerealiseerd. Wilt u ook meedenken? Meldt u dan aan voor het klantenpanel van de Cityline. Dat kan via de aanmeldkaart die de chauffeurs de komende weken verstrekken.

Wist u dat &
& iedereen met de Cityline kan reizen?
& u overal op de route van de Cityline kunt instappen? (U hoeft dus niet per sé bij een halte te staan. Tip: wel even de hand opsteken)
& een kaartje slechts ¬2 kost, ongeacht waar u naartoe reist? (met een Wmo-pas ¬1)
& u vooraf geen kaartje hoeft te kopen? (wel cash geld meenemen, er kan niet gepind worden)
& de chauffeur vervangend vervoer regelt als de bus vol is (die er dan binnen 15 minuten is)?
Tiplijn