Lariks is gestart met de actie Samen Besparen

Lariks is gestart met de actie Samen Besparen

Afgelopen donderdag is door mijn buurt Assen in de Lariks gestart met de actie Samen Besparen.

Een leuke actie, waar je veel geld mee kunt besparen. Studenten van de Hanzehogeschool gaan de wijk in en geven bewoners tips over het verlagen van je energierekening.

Samen besparen in de Lariks
Woon je in de Lariks en wil je inzicht krijgen in je energieverbruik? En besparen op je energiekosten? Dit voorjaar start Mijn Buurt Assen in samenwerking met de Hanzehogeschool met de actie Speur de energieslurper . We onderzoeken het gebruik van energie onder de bewoners van de Lariks. Twee studenten komen langs de deur en geven je graag tips over het verlagen van je energieverbruik. Doe je mee? Dan krijg je een LED lamp gratis.

De afgelopen periode hebben ze met een aantal bewoners uit Lariks gesproken over energiebesparing. Ook heeft een aantal bewoners al eerder meegedaan aan de actie. Eén van de bewoners is Jan. Mijn Buurt Assen sprak met hem over het besparen van energie. Jan was direct enthousiast en wilde graag meer weten: Ik denk dat er meer aan energiebesparing gedaan kan worden. Ook bij ons in de wijk. Bij sommige buurtbewoners staan de televisie en computer de hele dag aan. Zelf zet ik mijn televisie niet de hele dag aan. Dat scheelt een hoop energie . Wel vindt Jan het fijn om een filmpje te kijken. Dan pak ik een dekentje. Dan hoef ik de verwarming niet hoger te zetten en het zit heerlijk!  Jan probeert dus al bewust om te gaan met zijn energie in huis. Wel heeft hij nog oude apparatuur in huis staan. Het liefst zou ik deze willen vervangen. Ik denk dat mijn energierekening daarvan omlaag zou gaan. 

Wil jij ook mee doen?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn