Asfalteerwerkzaamheden op Overcingellaan en busbaan

Asfalteerwerkzaamheden op Overcingellaan en busbaan

Onder tijdsdruk is er vrijdag toch nog op de Overcingellaan en naast de Overcingeltunnel geasfalteerd.

Ook de BAM heeft een tijdspad voor de werkzaamheden rond de Overcingellaan en de tunnel. Vrijdag is de westelijk busbaan en fietspad voorzien van de tweede asfaltlaag en kan de baan aankomende week open voor het busverkeer.

Samenwerking
Salland Wegenbouw, die vanaf de Spoorstraat de Overcingellaan aanlegt richting de Beilerstraat, zat te wachten tot de busbaan langs de Overcingellaan klaar was. Salland is bezig met het rioolwerk en wil graag de aansluiting maken op het werk dat de BAM reeds eerder heeft aangelegd. Hiervoor moest er ruimte komen voor de busbaan ter hoogte van de Spoorstraat.

De BAM heeft hiervoor dus besloten de busbaan zijn tweede asfaltlaag te geven, zodat de bussen er langs kunnen. Verder is ter hoogte van het station een verbinding gemaakt tussen de nieuwe busbaan boven op de tunnelbak en de busoverstapplaats.

Automobilisten
Er zijn nog steeds mensen die over de busbaan rijden met de auto, vrachtwagen en andere voertuigen. Dit is verboden tusen het station en de Spoorstraat. Wordt u aangereden, dan bent u niet verzekerd. Handhaving treed vaak op en een bekeuring is sneu geld.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn