Handtekeningenactie gestart voor ijsbaan Assen

Handtekeningenactie gestart voor ijsbaan Assen

De ijshockeysupportersgroep Assen Rams Forever is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van alle ijssporten in Assen. De supportersgroep, die zich al geruime tijd inzet voor een kunstijsbaan in Assen, had zaterdagmiddag een stand op het Koopmansplein ingericht.

In korte tijd plaatsten enige honderden voorbijgangers hun handtekening. Naast ijshockey moet ook het ijsspeedway, langebaanschaatsen, kunstrijden en shorttrack voor Assen behouden blijven. Een woordvoerder van de ijshockeysupporters wees erop dat vorig jaar een online petitie voor behoud van de Asser ijsbaan reeds door 2750 mensen is ondertekend.

De supportersgroep staat tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart iedere zaterdag op het Koopmansplein om handtekeningen in ontvangst te nemen. Tot nu toe vinden alle gesprekken over de bouw van een nieuw ijscomplex op hoog niveau plaats tussen gemeente en bouwbedrijven, zonder dat de inwoners hier bij betrokken zijn.

De handtekeningen zullen dan ook aan de gemeente en bouwbedrijf Folker Wessels worden aangeboden als oproep om spoedig aan de slag te gaan met de realisatie van Ice World Assen. Tijdens de handtekeningenactie viel het op dat het onderwerp "ijsbaan" veel Assenaren enorm hoog zit. Men heeft er geen goed woord voor over dat 45 jaar ijssporthistorie schijnbaar achteloos door de provincie Drenthe wordt weggegooid.

Opvallend detail tijdens de handtekeningenactie was dat voorbijgangers uit onder andere Beilen, Diever, Smilde, Oosterwolde, en Emmen hun handtekening vóór Assen plaatsten en te kennen gaven niet naar Hoogeveen te willen mocht daar de ijsbaan komen.

Erik Smit
Tiplijn