Kids Zomervermaak Festival voor de vierde keer in Assen

Kids Zomervermaak Festival voor de vierde keer in Assen

Zaterdag 6 juli barst het Kids Zomervermaak programma van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen weer los. Acht weken lang staan pleinen vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Van groot tot klein en voor jong en oud.

Op zes pleinen worden elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur gratis activiteiten aangeboden. Dit betreft het Ceresplein (Creatiefplein), Koopmansplein (Themaplein), Pomppleintje / Gedempte Singel (Bouwplein) en de Brink (Sportplein). Daarnaast is er muziek bij de Markt en dit jaar ook bij het nieuwe Theaterplein, de Kop van de Vaart.

Elke dag heeft een eigen thema met een uniek programma. Zo is er een Schuimpartydag, Dierendag, Animatiedag en veel meer. In de stad staan dan activiteiten zoals een meet & greet met animatiefiguren, een dierenshow, springkussens spelletjes en muziek- of knutselworkshops. De topdagen waar iedereen bij wil zijn:

Bouwdag op 24 juli
Een dag die samen georganiseerd wordt met aannemer Dusseldorp, die op dit moment de herinrichting van zes winkelstraten uitvoert. Het wordt een dag vol bouwplezier voor kinderen. Ze kunnen op de foto met echte bouwvoertuigen, zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld stratenleggen en een bouwdiploma behalen.

Mega Springkussen Festival op 10 augustus
Inmiddels een begrip in Assen. De pleinen staan die dag vol opblaasbare attracties. Naast de welbekende springkussens staan er ook stormbanen en meer. Het belooft een vrolijke dag vol stuiterplezier te worden voor de kinderen.

Bartjes verjaardag op 28 augustus
Op de allerlaatste dag van het Kids Zomervermaak wordt Bartjes Verjaardag gevierd als afsluiter van het festival. Bij dit echt Drentse feestje kunnen kinderen meedoen aan oud-Hollandse spellen en als gezin de mini Ambachtsmarkt bezoeken.

Evenementencoördinator Yanissa van den Eng van Vaart in Assen over het Kids Zomervermaak: “Drenthe is in de zomer een populaire bestemming en bruist van toeristen en gezinnen. Wij willen hen graag een geweldige ervaring in Assen bieden. Na succesvolle jaren is het Kids Zomer Vermaak een begrip aan het worden. Zowel Assenaren als bezoekers van omliggende campings en verblijven herkennen het evenement en kijken ernaar uit. De Kids Zomer Vermaak weken passen perfect bij onze positionering als kindvriendelijke stad en sluiten aan bij de behoeften van toeristen en gezinnen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch voor alle Assenaren met kinderen die zes weken vakantie hebben; ze kunnen twee keer per week gratis genieten van diverse activiteiten in hun eigen stad. Ik kijk ernaar uit om samen met alle bezoekers van Assen een onvergetelijke zomer te beleven.”

Tiplijn