Valkenhof van Cosis met negentig mensen naar de prikkelarme TT kermis Gemeente Assen

Valkenhof van Cosis met negentig mensen naar de prikkelarme TT kermis

Kirsten, Lasse en Colin van dagbestedingslocatie Valkenhof van Cosis hoopten dinsdag dat het weer de groene FC Groningen-bus is, die hen ophaalt om naar de prikkelarme TT kermis te gaan. Want ze mochten weer: met negentig mensen naar de TT Kermis.

Maar wat is een prikkelarme kermis eigenlijk? Begeleidster Esther van der Wal van Cosis legt het uit: “Een prikkelarme kermis betekent dat de muziek zachter is, de attracties minder snel gaan en er minder flitsen zijn.” Bewoner Lasse is blij met de prikkelarme kermis: “want dan blijft het voor ons ook gewoon leuk.”

Schoolreisje
Met zo’n grote groep naar de kermis gaan heeft wel wat voeten in de aarde. “We lunchen bijvoorbeeld al om 11.30 uur”, vertelt Van der Wal. “Velen kijken wat vaker uit het raam of de bus er al aankomt en gaan nog snel even naar de WC. Met die grote bus weggaan, heeft wel iets van een schoolreisje die je vroeger had. We gaan met negentig mensen naar de prikkelarme kermis, inclusief personeel en vrijwilligers. Twee eigen busjes vervoeren rolstoelen en rollators. Vijftien mensen blijven er maar hier. Vorige week bekeken we op YouTube nog het filmpje over ons bezoek aan de TT kermis vorig jaar. Dat was genieten.”

Hoogtevrees
”Ik ga met de fiets”, vertelt Lasse enthousiast. “Vorig jaar ging ik naar het spookhuis, de booster en de zweefmolen. Het was mooi weer en gelukkig heel gezellig.” Colin gaat -als het aan hem ligt- woensdag, donderdag en vrijdag naar de TT nacht en weet te vertellen dat de Booster nu Eclipse heet. “Ik heb hoogtevrees”, zegt Kirsten. “Er zijn ook poffertjes. Ik was bij de breakdance en ga nog de TT nacht in.”

Cadeautjes
Van der Wal is maar wat blij met het initiatief. “Twee maanden van te voren neemt Lodewijk Osse, initiatiefnemer voor de prikkelarme kermis, contact met ons op. Het is ieder jaar zo goed georganiseerd. We zijn er heel blij mee en komen altijd met drie cadeautjes: voor Lodewijk, gemeente Assen en de TT-organisatie.”

Tiplijn