Concertbezoek voor ruim 1000 leerlingen in kader van Cultuurmenu Assen Noord Nederlands Orkest

Concertbezoek voor ruim 1000 leerlingen in kader van Cultuurmenu Assen

Op 19 en 20 juni komen ruim 1000 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs naar DNK in Assen. Ze bezoeken het theatrale concert ‘Zwermen’ van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met theatergezelschap Het Houten Huis. Het bezoek is een onderdeel van het Cultuurmenu Assen, van het ICO Partner in Kunst & Cultuur.

Met verschillende muzieklessen bereidt de leerkracht de leerlingen voor op het concertbezoek. Via werkvormen als leren, luisteren en dóen onderzoeken ze het onderwerp ‘zwermen en patronen’ (in de natuur, in orkestmuziek). ‘Het is voor de kinderen een unieke ervaring om een 80-koppig orkest aan het werk te zien en te horen,’ aldus Akke Feenstra, projectleider van het Cultuurmenu van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. ‘Door de leerlingen voor te bereiden op het bezoek, wordt die ervaring nóg intenser.’

Zwermen
Zwermen is een muzikale trektocht waar kinderen zomaar midden in een groep vogels terecht kunnen komen. Tijdens de interactieve voorstelling worden ze uitgedaagd om hun eigen muzikaliteit in te zetten. De muziek van Saint Saëns, Debussy en Dvorak en de composities van Eef van Breen nemen de leerlingen mee in een poëzie-rijke wereld, waar muziek en beeld in elkaar overvloeien.

Cultuurmenu
Het Cultuurmenu wordt georganiseerd door het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Het is een kunst- en cultuurprogramma voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 uit van het primair onderwijs. De leerlingen maken kennis met allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

Tiplijn