Festival ‘PEELO KLEURT, Kunst en Cultuur’ zaterdag in ’t Markehuus v.l.n.r. Yassin, Peter, Femmie, Djodjie, Cees en Marlies

Festival ‘PEELO KLEURT, Kunst en Cultuur’ zaterdag in ’t Markehuus

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00 uur en 17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur”, dat vorige jaar een groot succes was, plaats in ‘t Markehuus.

Creatieve bewoners uit de wijk Peelo presenteren hun eigen kunst (creativiteit) en cultuur. In opdracht van de gemeente Assen hebben bewoners Cees Roffelsen, Femmie Bastiaannet en Peter Scheerhoorn samen met buurtwerkers Yassin Wolters, Marlies Heikens en Cultuurcoach Djodjie Rinsampessy van Vaart Welzijn aan het festival gewerkt. Het doel meer aandacht voor kunst en cultuur in de wijk. Bewoners uit de wijk Peelo en belang-stellenden worden hierbij uitgenodigd.

De dag wordt een zintuigelijke beleving van onder andere muziek, beeldende kunst, dans, yoga, en verhalen. Er is aandacht voor de positieve, mentale en fysieke gezondheid. Op die dag kan iedereen Kunst en Cultuur in en uit de wijk Peelo beleven, ontdekken en stimuleren.

Tiplijn