Marieke Schenk treedt op tijdens Statenvergadering K&C

Marieke Schenk treedt op tijdens Statenvergadering

Het Drents Parlement heeft een bijzonder podium voor jonge Drentse artiesten. Twee keer per jaar mag een talent optreden tijdens een Provinciale Statenvergadering. En dat betekent dat op 20 december niet alleen het coalitieakkoord en Airport Eelde op de agenda staan, maar ook Marieke Schenk uit Tynaarlo. De jonge singer-songwriter brengt twee of drie van haar eigen nummers te gehore.

Marieke Schenk deed in 2021 mee met het talentontwikkelingstraject Popsport van Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop. En ze stond dit jaar in het randprogramma van ESNS en op het TT Festival in Assen. Marieke speelt catchy nummers en daar mag ze er een paar van laten horen.

Dankzij een concert van Miss Montreal is Marieke begonnen met muziek maken en grote podia zijn haar droom. Optreden is niet nieuw, maar het podium van het parlement wel. Als opkomend talent is Marieke blij met dit extra podium in Drenthe.

Popsport is een talentontwikkelingstraject voor jongeren die een stap in hun professionele muzikale carrière willen zetten. De deelnemers krijgen workshops, optredens en individuele begeleiding om hun eigen muziek naar een hoger niveau te brengen.

Tiplijn