Film  O Brother, Where Art Thou? in Drents Archief

Film O Brother, Where Art Thou? in Drents Archief

Het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) afdeling Assen vertoont op donderdag 22 februari in het Drents Archief de film O Brother, Where Art Thou? . Een hilarische film gebaseerd op de avonturen van de Griekse held Odysseus.

Machteld Koning, docent Klassieke Talen, geeft een inleiding bij deze film met o.a. George Clooney in de hoofdrol. De inloop is vanaf 19.00 uur in het Drents Archief (Brink 4, entree Museumlaantje) en de inleiding begint om 19.15 uur. De entree voor de film plus inleiding is ¬ 5,-. Leden van het NKV en scholieren krijgen korting en betalen ¬ 3,50. Aanmelden is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Griekse epos in moderne jas
In de Grammy-winnende film uit 2000 worden de, door de Griekse dichter Homerus beschreven, omzwervingen van Odysseus nog eens dunnetjes overgedaan. In een modern jasje weliswaar, want het verhaal speelt zich af in het Mississippi van 1937. Drie ontsnapte gevangenen gaan op zoek naar een vermeende schat en vinden alle obstakels en verleidingen op hun weg die ook in de Odyssee een rol spelen. Deze broeierige film loopt over van komische plots, dubbelzinnige verwijzingen en originele dialogen, meestal in een stevig Southern accent.

Inleiding
Machteld Koning, docent Klassieke Talen aan CS Vincent van Gogh, plaatst tijdens haar inleiding de film in zijn historische context. Het oorspronkelijke verhaal van Homerus, waarin Odysseus verdwaalde, monsters versloeg en allerlei mooie dames weerstond (of soms ook niet) wordt voor de aanwezigen weer even opgefrist. Voor niet-gymnasiasten zijn de inleiding en film een ongecompliceerde manier om kennis te maken met de Odyssee van Homerus.

Entree en opgave
De entree voor de film + inleiding bedraagt ¬ 5,-. Leden van het NKV en scholieren betalen ¬ 3,50. Aanmelden is verplicht en kan door naam en adres te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Let op: vol = vol.

Tiplijn