Heuvelman-Ibis plaatst damwand bij Overcingeltunnel

Heuvelman-Ibis plaatst damwand bij Overcingeltunnel

Afgelopen vrijdag heeft de BAM samen met Huevelman Ibis een damwand geplaatst.

De BAM moest snel een damwand geplaatst hebben, maar deze kraan moest op het tunneldak kunnen staan. Gelukkig had Heuvelman Ibis uit Delfzijl nog een mobiele kraan met trilplaat beschikbaar en heeft vrijdag de damwand geplaatst naast de Overcingeltunnel voor het station.

Herstel tunnelwand
Tijdens de bouwwerkzaamheden aan de Overcingeltunnel worden constant kwaliteitscontroles gedaan. Uit een van de controles kwam dat een stukje wand niet de kwaliteit te hebben die het zou moeten hebben. De muur was te poreus en kon niet met een injectie worden hersteld. Er werd besloten om het stuk diepwand te verwijderen en doormiddel van een nieuwe stort te herstellen.

Voorbereiding
Afgelopen week is aan de buitenzijde bronbemaling geplaatst en is, in samenwerking met een kraan van Koers uit Smilde, de betonrand verwijderd. Vervolgens is de bouwplek klaar gemaakt voor de plaatsing van een stalen damwand, die zal funcineren als wand voor de nieuwe te storten tunnelwand.

Verwijderen tunnelwand
Aankomende week zal vanuit de binnenzijde met watercompressie de defecte wand verwijderd worden en zal snel een nieuwe wand gestort gaan worden. De tunnelwand is zeventig centimeter dik en is gemaakt van een speciaal soort beton. Dat beton is in de centrale van MIA in Assen gemaakt.

Heuvelman- Ibis uit Delfzijl
Of het nu gaat om baggerwerkzaamheden, oeverbescherming, steiger- en kadebouw of grondbewerking. Heuvelman Ibis heeft alles in huis om van elk waterbouwproject een succes te maken. Zij zijn daarmee een modern en innovatief waterbouwbedrijf, dat zich onderscheidt door in eigen beheer te werken aan nieuwe producten, methodieken en technologieën. Een bedrijf dat past in de huidige tijd, waarin aanbestedingen steeds vaker plaatsvinden op basis van Design en Construct. Van ontwerp tot oplevering of enkel een deelproject. Heuvelman Ibis heeft de kennis, de ervaring én het materieel tot haar beschikking om een geslaagd project neer te zetten.

Tiplijn