CDA stelt vragen over voortbestaan Wilhelmina Ziekenhuis Assen

CDA stelt vragen over voortbestaan Wilhelmina Ziekenhuis Assen

De CDA fractie in Assen heeft aan het college van B&W vragen gesteld over de bedreigen van het voorbestaan van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

De bestuurders van het ziekenhuis geven aan dat vanwege de afketsing van de samenwerking met het Martini Ziekenhuis de onafhankelijke positie van het ziekenhuis in het geding is.

Het CDA maakt zich daarom zorgen en heeft aan het college vragen gesteld.

Lees hier de brief Roy Kraft van Ermel:

Geacht College,

De CDA fractie vraagt uw aandacht voor de bedreiging van het voortbestaan van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) dit mede naar aanleiding van een publicatie in het Dagblad van het Noorden van 27 januari 2018.

Zoals bekend is de zorgkwaliteit van het WZA (één van de kleinere ziekenhuizen in het land) uitstekend. Onder patiënten is het WZA populairder dan veel grotere gefuseerde ziekenhuizen. Zo eindigde het Wilhelmina Ziekenhuis Assen op de diverse landelijke ranglijstjes als één van de beste Ziekenhuizen in het land!!

Bestuurders van het WZA geven, vanwege het afketsen van de samenwerking met het Martini Ziekenhuis aan, dat de onafhankelijke positie van het ziekenhuis in het geding is. Continueren van de huidige situatie kan ertoe leiden dat de zorg voor de inwoners in Assen en de regio op termijn niet gewaarborgd kan blijven. Dit staat nog los van het banenverlies wat hiermee gepaard gaat.

Het CDA vindt behoud van het WZA van belang voor kwalitatief goede en bereikbare zorg voor inwoners van Assen en de regio. Het CDA is daarom van mening dat het gemeentebestuur van Assen alle mogelijkheden moet aangrijpen om het WZA te faciliteren om zijn positie te kunnen behouden.

Gelet op het vorenstaande maakt de CDA fractie zich ernstig zorgen over de bedreiging van het voortbestaan voornoemd en heeft de volgende vragen aan het college:

1. Is het college bekend met deze problematiek en wat doet het college momenteel om de zorgfunctie van het WZA in het belang van Assen als zorgstad te behouden ?

2. Is het college van mening, dat het college als verbinder voor de inwoners van de Stad en Regio er alles aan moet doen om het ziekenhuis te behouden voor Assen en regio ?

3. Is het college bereid om in gesprek te gaan met het WZA en tezamen met andere zorgpartijen in de regio te verkennen welke slimme vormen er mogelijk zijn om de kwaliteit van zorg en de bereikbaarheid daarvan voor de toekomst te waarborgen in Assen en de regio ?

4. Is het college ook bereid om samen met het WZA, gelet op de ervaringen in Hoogeveen, inwoners zo vroeg mogelijk bij dit proces te betrekken ?

Uw antwoord zien wij met belangstelling tegemoet.

Namens de CDA Fractie.
Roy Kraft van Ermel.

Erik Smit
Tiplijn