Nieuwe expositie in Duurzaamheidscentrum: 'Het Asserbos door de lens van toen'

Nieuwe expositie in Duurzaamheidscentrum: 'Het Asserbos door de lens van toen'

In het Duurzaamheidscentrum Assen is vanaf 1 oktober de nieuwe expositie ‘Het Asserbos door de lens van toen’ te bekijken. De beelden in deze expositie zijn afkomstig uit het Drents Archief.

De expositie neemt je aan de hand van een tijdlijn mee door de foto’s. Je ziet beelden van het Asserbos tussen 1885 en 1985. Sinds die tijd is de wereld onherkenbaar veranderd. Tenminste, dat denk je op het eerste gezicht ...

Maar kom eens goed kijken naar het Asserbos op de foto’s. Eigenlijk is het steeds hetzelfde prachtige stukje natuur gebleven. En kijk naar de mensen op de foto’s. Ze werken in het bos, ze spelen in het bos, ze wandelen er en recreëren op allerlei manieren. Ze genieten van het Asserbos. Ook dat is al die jaren hetzelfde gebleven.

De expositie laat zien dat het Asserbos al vele jaren een kostbaar bezit van en voor de Assenaren is. Om ook de komende generaties van het bos te kunnen laten genieten zetten de gemeente Assen en Het Drentse Landschap zich samen in voor het behoud en beheer van het Asserbos.

De expositie ‘Het Asserbos door de lens van toen’ is te bekijken in het Duurzaamheidscentrum Assen tot 1 maart 2023.