Afgelopen dinsdag is de ruilwinkel van Stichting "Wij Ruilen en Geven" opnieuw geopend.

De winkel is verhuisd van het oude pand naar een klaslokaal in de Groeiplek aan de Zevensterstraat 19. Dit is het pand achter de oude provinciale Bibliotheek. De stichting deelt dit pand met andere ondernemers, en zijn niet elke dag open.

Openingstijden:
Maandagmiddag VAN 13:30 TOT 16:30 uur
Donderdagavond VAN 19:00 TOT 21:00 uur

Voor wie doen ze dit?
Antje kreeg de vraag om duidelijk te maken wat ze doen, waarvoor ze het doen en voor wie. Ze zijn een Stichting die opstaat voor mensen die net buiten alle regels vallen zoals de voedselbank. Ook voor mensen die buiten de minima vallen, maar wel een steuntje nodig hebben. Deze mensen kunnen bij Stichting Wij Ruilen en Geven Weg vragen om hulp.

Iedereen is welkom in de ruilwinkel
In de ruilwinkel worden spullen geruild voor boodschappen, deze boodschappen komen weer in de pakketten, voor mensen die dat steuntje nodig hebben. De pakketten kunnen via de mail aangevraagd worden, maar ook in een gesprek met de medewerkers van de stichting.

Giften en donatie
Zij zijn afhankelijk van donaties van bijvoorbeeld kleding, klein huisraad en voedsel om weer te ruilen. Heb jij dingen thuis over, gebruik je ze niet, zij zouden het graag willen hebben. Deze kunnen tijdens openingstijden gebracht worden, of in overleg bij Antje thuis of een ander inleveradres in Assen, indien je niet op de tijden van opening kan.

Graag geen spullen naar het pand brengen
Als ze niet open zijn, geen spullen brengen naar de Groeiplek. Dit om overlast te voorkomen, voor de ondernemers die daar hun werk proberen te doen.

Koffie staat klaar
Ook staat bij hun de koffie en thee klaar, uiteraard gratis. Zodat je even in alle rust iets kan drinken of een gesprek met de mensen aan tafel kan hebben.

Meer weten? Kijk op Facebook of op de site van de stichting.

Tiplijn