Ruilwinkel in Assen heropend (Video)

Ruilwinkel in Assen heropend (Video)

Assenaar Willem Homan heeft de Ruilwinkel in Assen maandagmiddag om 14:00 uur weer heropend.

De ruilwinkel is een onderdeel van Stichting Wij ruilen en geven weg. Net voor de kerst is de Ruilwinkel op de oude locatie gesloten, alles werd ingepakt en klaar gemaakt voor de verhuizing deze maand.

Lang heeft de stichting zich onzeker gevoeld of er wel een plekje vrijkwam in Assen. Via omwegen kwam er een schoollokaal beschikbaar aan de Groeiplek aan de Zevensterstraat. Sinds begin januari zijn ze gestart met het herinrichten van deze ruimte.

Veel felicitaties en gelukkige gezichten tijdens de heropening. De doelgroep blijft niet alleen de minima of mensen die bij de voedselbank lopen, maar iedereen die wat nodig heeft is welkom. Geen groot onderscheid tussen bezoekers en geen onderscheid in behandeling.

Stichting Wij ruilen en geven weg
Vorig jaar was er een hulpvraag van Antje Rhijnburger-Knol over de organisatie die ze hadden, omdat ze geen rechtspersoon waren konden ze niet overal in gesprek komen met fondsen en donateurs.

AssenStad.nl heeft vorig jaar zorggedragen voor de oprichting van de Stichting Wij Ruilen en Geven Weg en daarmee zorggedragen dat zij in de toekomst een goede oderhandelingspositie kregen en onafhankelijk door kunnen gaan.

Tiplijn