Zondag 8 april: Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Zondag 8 april: Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Wat heb je nodig voor een geslaagd Italiaans feestje? Een mooi circuit, exotische supercars, enthousiaste leden van diverse Italiaanse autoclubs en motorclubs en natuurlijk zomers weer. Zondag 8 april ziet het weer rood van de Ferrari s, geel van de Lamborghini s en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers op en rond het TT Circuit Assen.

Dat betekent weer een dag met volop onvervalst Italiaanse sfeer. Italiaanse auto- en motorclubs, Italiaanse lifestyle, een Concorso dEleganza, vrij rijden en parades op het circuit, bedrijvenstands, motorstunts, een clubpaddock met tal van merkenclubs en nog veel meer. Dit jaar verwelkomen we wederom Eni Benelux en Magneti Marelli Checkstar als hoofdsponsoren. Eni Benelux (voorheen Agip) is gespecialiseerd in de verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment smeermiddelen en speciale producten. Magneti Marelli Checkstar is een garageketen van Italiaanse autospecialisten. Houd de website in de gaten voor nieuwe updates in de komende weken.

Concorso d Eleganza
Er is een Concorso d Eleganza, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen. De jury staat onder leiding van Dennis Rietveld, beëdigd taxateur van klassiekers en oldtimers.

Strada Ferrari, via Maserati en Piazza Lamborghini
Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maserati en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.

Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia! om er een grandioos Italiaans feest van te maken. Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk.

De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari s.

Clubpaddock
Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern.

Track Time
Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Recaro TrackTime. Voor slechts ¬40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari
Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie
Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Entreetickets kosten ¬20,- aan de deur en ¬15,- in de voorverkoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen ¬ 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Leden van Italiaanse autoclubs hebben entree voor slechts ¬10,- in de voorverkoop of ter plaatse voor ¬15,- op vertoon van een geldige clubpas.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.viva-italia.nl of contact opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 088-0402402.

Tiplijn