Garage TDI zoekt jonge spelers voor nieuwe producties van de vooropleiding

Garage TDI zoekt jonge spelers voor nieuwe producties van de vooropleiding

Garage TDI zoekt jongeren uit Noordoost Nederland tussen de 14 en 19 jaar voor het spelersensemble van Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis. Brandstof TDI is er voor jongeren die zich verder in het theatervak willen ontwikkelen.

Op zondag 23 januari staat de auditie gepland. Aanmelden kan tot 20 januari via het aanmeldformulier op de website. Bij Brandstof TDI spelen jongeren mee in kleine en grote producties die te zien zijn in zalen, op festivals en op andere bijzondere locaties. De eerste producties waaraan nieuwe spelers gaan meewerken zijn Brandstof TV en een locatievoorstelling geïnspireerd op Frida Kahlo. Daarnaast krijgen de jongeren ter voorbereiding diverse lessen gericht op teksttoneel, improvisatie, performen, camera acteren, beweging en stemtraining. Ieder jaar is er in de zomer een trainingsweek. Bij Brandstof TDI leren de jongeren hun theatertalenten ontdekken en in te zetten en is er de mogelijkheid om zich voor te bereiden op diverse hbo- theateropleidingen in Nederland. Activiteiten van het spelersensemble vinden voornamelijk in de weekenden en vakanties plaats.

23 januari auditie spelerensemble
De auditiedag bestaat uit diverse theaterlessen en een motivatiegesprek. Vooraf aan de auditie krijgen de jongeren twee opdrachten die ze thuis kunnen voorbereiden. Deelname aan de auditiedag is gratis. Aanmelden kan tot 20 januari via het aanmeldformulier op de website. Jongeren die worden aangenomen kunnen meteen instromen. Uiteraard houdt Garage TDI tijdens de auditie rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Mocht de auditie vanwege de maatregelen niet door kunnen gaan, dan verplaatst Garage TDI de auditie naar een ander moment.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool Dynamo. Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis is het talentontwikkeling programma van Garage TDI. Jongeren leren hun theatertalent ontdekken en bereiden zich voor op de diverse hbo-theateropleidingen in Nederland. Ieder jaar maken ze verschillende producties die spelen op festivals, in zalen en op andere bijzondere locaties.

Moon Saris