Nieuwjaarswens burgemeester Marco Out

Nieuwjaarswens burgemeester Marco Out

Op de website van de gemeente Assen wenst burgemeester Marco Out de Assenaren het best voor 2022. Hieronder een samenvatting van de nieuwjaarswens van de burgemeester.

Burgemeester Out schrijft dat we eind 2020 andere verwachtingen hadden van de feestdagen eind 2021, namelijk feestdagen zonder beperkingen.  Maar hij stelt vast dat er ook lichtpuntjes in onze stad  zijn. Velen hebben ontzettend hun best gedaan er iets van te maken. Assenaren pasten zich aan en waren creatief en keken om naar anderen die het moeilijk hebben. Het gaat om de kleine dingen een kaartje, een (online) praatje, een keer boodschappen doen of samen wandelen, het meedoen aan acties van lokale ondernemers om hen te steunen. 

Mooie momenten
Maar Assen beleefde gelukkig ook mooie momenten. Het door bewoners uitgekozen Koopmansplein is klaar. De speeltuin Kloosterveen is geopend, een initiatief van wijkbewoners zelf. De bouw van de nieuwe woonwijk op het Acmesaterrein kan beginnen. De Thorbeckeacademie heeft zich in Assen gevestigd, zodat we meetellen als stad voor hoger onderwijs.

In 2022 wordt verder gebouwd aan de stad. De verwachtingen en wensen van de Assenaren staan daarbij centraal. Het komende jaar gaan we daar graag verder met u over in gesprek,  schrijft de burgemeester. Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen daardoor kunt u invloed uitoefenen op de toekomst van Assen. Pak deze kans en laat uw stem horen! 

Buurtteams
De burgemeester maakt Assenaren ook nog attent op het aanpakken van problemen die mensen zelf niet op kunnen lossen. Bij de buurtteams kunt u terecht met vragen waar u zelf niet goed uitkomt. Dat kan nu via één telefoonnummer 088-123 09 99 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (link stuurt een e-mail). Zoek vooral contact met ze. Wilt u het buurtteam in uw wijk liever rechtstreeks benaderen? Dat kan ook. Kijk dan op www.vaartwelzijn.nl/buurtteams (externe link) voor de locaties en de contactgegevens.

Dat wat wel kan
Ondanks corona zijn en blijven er lichtpuntjes voor ons allemaal. Laten we daarom proberen met zijn allen vooruit te kijken, vol te houden en ons te richten op wat wel kan. Dit is al vaak aan u gevraagd, en het is niet makkelijk. Blijf met elkaar in gesprek en houd echt rekening met elkaar. Samen maken we de stad. 

Burgemeester Marco Out wenst de Assenaren "een gezond en liefdevol 2022!"

Tiplijn