Inloopbijeenkomst over de Bosbeek en Nijlandsloop in Adventskerk

Inloopbijeenkomst over de Bosbeek en Nijlandsloop in Adventskerk

Vanavond is er een inloopbijeenkomst over de Bosbeek, Nijlandsloop, de tunnel en de fietspad langs de Dennenweg.

Vanaf 1 februari starten diverse werkzaamheden rondom de Bosbeek/Nijlandsloop. In dit natuurproject wordt de beek weer zichtbaar gemaakt in de stad en verbonden met het Drentsche Aa-gebied.

Meer weten over de werkzaamheden?
U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst op woensdag 24 januari van 17.00 tot 19.00 uur in de Adventskerk, Lindelaan 49. U kunt binnenlopen, tekeningen bekijken en in gesprek gaan met de projectmedewerkers en aannemer. U kunt ook tekeningen bekijken van de naastliggende projecten in dit gebied, zoals de komende aanleg van Tunnel de Maten en de aanleg van een nieuw fietspad langs de Dennenweg.

Bosbeek/Nijlandsloop weer zichtbaar in de stad
Een van de opdrachten van de FlorijnAs is om de natuur van de Drentsche Aa beter aan te sluiten op de stad. De Bosbeek/ Nijlandsloop is een van de beken door de stad, de beek vormt een ecologische verbinding tussen het Drentsche Aa-gebied en het Asserbos. Vanaf februari starten de werkzaamheden. Ter hoogte van het WZA wordt de Bosbeek iets naar het zuiden verplaatst; door de graslanden en een stukje bos bij het ziekenhuis. De beek gaat onder de Europaweg Zuid door en passeert het fetspad en de Dennenweg. Langs de Bosbeek/Nijlandsloop komt een fets- en wandelroute. Op verschillende plekken wordt de beek weer zichtbaar gemaakt. Het project Bosbeek/Nijlandsloop omvat een pakket aan verbeteringen.

Tiplijn