Kinderactiviteiten op Preuvenement in Assen

Kinderactiviteiten op Preuvenement in Assen

Op het Preuvenement Assen kunnen bezoekers proeven aan de lekkerste culinaire uitspattingen van horecaondernemers, én aan het culturele aanbod van het aanstaande seizoen.

Het Preuvenement is een evenement voor jong en oud. Ook aan de allerkleinsten is gedacht.

Op 24 en 25 augustus tussen 12:00 en 19:00 uur kunnen kinderen in de Kids Area in het hart van de Gouverneurstuin en op de Brink, kennismaken met theater, film, knutsel- en muziekworkshops en natuurlijk spelen in de onvolprezen ballenbak. Hieronder alle kinderactiviteiten op een rij.

Bucket drum
In Amerika heb je de zogenaamde Bucket Boys : straatartiesten die hun geld verdienen door op emmers te drummen. Op emmers kun je heel goed verschillende klanken produceren, waardoor je als een echte drummer klinkt. Oefen in deze workshop op zaterdag 24 augustus om 12:00uur aan een korte act die de liefhebbers op het grote podium om 13:00uur mogen presenteren als opening van het Preuvenement 2019. Hoe groter de groep, hoe mooier! I.v.m. materiaal graag van tevoren aanmelden voor deze workshop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Circus Bombari
Dit jeugdcircus uit Assen staat op zaterdag 24 augustus klaar om je de handige kneepjes uit het circusvak te leren. Deze circusworkshop is een fantastische activiteit voor kinderen die graag kunsten laten zien.

Workshop striptekenen
Vind jij (strip)tekenen geweldig, wil je tips of leer je graag wat handige trucjes bij? Op zondag 25 augustus kun je van 13:00 tot 17:00 aan de slag met het ontwerpen van je eigen (strip)figuren en het maken van je eigen gave strip. Enthousiast begeleid door illustrator Daan Klein Sprokkelhorst.

Joris Lehr speelt Hamlet
Hamlet krijgt bericht van zijn vaders  dood. Thuisgekomen blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd met zijn oom Claudius, die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond. Is Claudius de moordenaar van zijn vader? Een spannende detective voor iedereen vanaf 6 jaar. Zo. 25 aug. - de Brink.

De Knutselkeet
Maak hier je eigen muziekinstrument van allerlei soorten restmaterialen. Want zeg nou zelf, we kunnen die restmaterialen beter gebruiken!

Mini-bioscoop
In de Kids Area staat een heuse minibioscoop, compleet met bekertjes popcorn. Hier vertoont De Nieuwe Kolk trailers van de leukste kinderfilms die op dit moment of komend seizoen te zien zijn.

Ballenbak
Een niet meer weg te denken onderdeel van het Preuvenement. Het concept is simpel, het vermaak groots: een uit hooibalen opgetrokken zwembadje met honderden gekleurde ballen. Badderen maar!

Meer informatie, het laatste nieuws en het volledige programma van het Preuvenement Assen 2019 vindt u op preuvenementassen.nl. Preuvenement Assen is een gratis toegankelijk evenement op 24 & 25 augustus 2019 in de Gouverneurstuin en op de Brink in Assen.

Yolanda Visser
Tiplijn