• do 18 okt 2018 18:30

  Open repetitie CMV Oranje Assen

  Christelijk muziekvereniging Oranje Assen opent donderdag 18 oktober haar deuren tijdens de jaarlijkse open repetitie. Vanaf 18.30 uur zijn alle jeugdige en volwassen muziekliefhebbers van harte welkom in het LTC-gebouw aan de Echtenstraat 61. De muzikanten van de fanfare nodigt graag jong en oud uit voor een nieuwe of weer op te pakken muzikale ervaring. Muziekcarrousel Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen? Dan is dit je kans! Tijdens de muziekcarrousel kun jij proberen welk instrument jij leuk vindt. Aansluitend kun je kijken en luisteren bij de repetitie van de Orange Youth Band. Ben je helemaal enthousiast geworden, dan kun je lessen nemen bij de eigen muziekopleiding van CMV Oranje. Heb jij die lessen niet meer nodig, wil jij je oude hobby weer oppakken of aansluiten bij een orkest die staat voor niveau en gezelligheid? Dan zien we je graag bij de repetitie van het A-orkest om 19.45 uur. CMV Christelijke Muziekvereniging Oranje is een fanfare die sinds het jaar 2004 uitkomt in de 2e divisie. Het orkest bestaat uit ruim zeventig spelende jeugd- en volwassen leden en staat onder leiding van Johan Gerkes. De fanfare laat zich horen binnen en buiten Assen. Zo organiseren zij 3 november een najaarsconcert met Christelijke muziekvereniging Wilhelmina Hoogeveen en op 8 en 15 december een kerstconcert met het Emmens Mannenkoor. Op donderdag 13 december viert Oranje de kerst met de bewoners van zorgcentrum Anholt. Opleiding De muziekvereniging heeft haar eigen muziekopleiding met daarbij twee jeugdorkesten. Heeft een leerling al een tijdje muziekles? Dan mag deze zich aansluiten bij de Orange Kids Band (OKB). Op het moment dat het A-diploma is behaald, mag de leerling zich aansluiten bij de Orange Youth Band (OYB). In de OYB wordt gerepeteerd met leeftijdsgenoten tussen de 10 en 18 jaar. Goed muziek maken is daarbij het streven, maar laten we zeker gezelligheid ook niet vergeten. Kun je niet wachten tot 18 oktober of wil je graag meer informatie? Dat kan via de website of [email protected] Fotografie
 • do 18 okt 2018 19:00

  Krachtig Assen Oost; een initiatief van 5 wijkbewoners

  Op donderdag 18 oktober 19.00 uur in de oude Vredeveldschool (de Groeiplek) staat de groep Krachtig Assen Oost, bestaande uit vijf wijkbewoners en vijf organisaties klaar om met jou in gesprek te gaan over wat jij voor ogen ziet voor de toekomst van de wijk Assen Oost. In Assen Oost zien we al veel bewonersinitiatieven, klein en groot. Denk aan bijvoorbeeld Kunstig Assen Oost, de Dierenweide en landgoed Valkenstijn, het jaarlijkse wijkfeest en Samen Eten. Het is een dynamische wijk waar veel gebeurt. Ondanks de vele activiteiten in de wijk zijn er ook aandachtspunten. Zo zijn er onder andere gedeelde zorgen over: gezondheid, eenzaamheid, veiligheid, werk en inkomen. Buiten de zorgen, kunnen bewoners ook meedenken aan bredere thema’s voor de wijk zoals: zingeving, gezond opgroeien en oud worden, gezond leven, kwaliteit van leven en plezier. Omdat niemand de wijk zo goed kent als de wijkbewoner zelf, hebben zij jouw hulp nodig om deze en jouw eigen ideeën voor de wijk aan te pakken. Het initiatief om de wijk vanuit de ideeën van bewoners verder te ontwikkelen wordt financieel ondersteund door de Gemeente Assen. Kortom, zij nodigen alle bewoners van Assen Oost van harte uit om bij deze sessie aanwezig te zijn op 18 oktober en neem vooral de gekste, leukste of belangrijkste aandachtspunten mee in het gesprek. Tot donderdag de 18de om 19.00 uur in de Groeiplek, Zevensterstraat 19.
 • do 18 okt 2018 20:00

  Popronde strijkt donderdag neer in Assen

  Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Onder andere Nieuwegrond, HoppaH!, Bourbon Avenue en The Spvrk komen op donderdag 18 oktober naar het centrum van Assen. De organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar de locaties minder ver uit elkaar te laten liggen waardoor het 'festivalterrein' wat compacter is en alles makkelijker beloopbaar zal zijn. Over de Popronde De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 142 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Popronde vindt in Assen plaats op donderdag 18 oktober. Zeventien acts spelen verdeeld over twaalf deelnemende locaties in het centrum van Assen. Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en My Baby. Nieuwe locaties Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en kroegen fungeren vaak ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Nieuwe locaties in Assen dit jaar zijn bijvoorbeeld Grand Café 't Wapen, Flint en sportschool De Fitness Factory aan de Marktstraat waar Fokko zijn nieuwste single "Sportschool" zal spelen. Programma Tijdens Popronde Assen vindt voor de officiele start van het programma, vanaf 16.00 uur, traditiegetrouw een vijftal previews plaats op de Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen, op de eerste etage. Om 20:00 uur start het programma van Popronde Assen bij Brasserie21 aan de Markt, de band "I'm With Stupid" (reggae, ska) trapt Popronde Assen af. Afterparty Vanaf 0.00 uur is 1809 Lodewijk Napoleon dé plek waar de afterparty losbarst, met de band "Nieuwegrond" wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Assen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Meppel en Emmen en nog 38 andere steden door het hele land. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2018 en het programma van de steden op de website.
 • za 20 okt 2018 10:00

  Replicawagen Tom Coronel komt naar Assen

  Op 20 oktober zal een replica van de WTCR-racewagen van Tom Coronel in Assen te zien zijn. ERU Prestige is dit jaar opnieuw de trotse sponsor van Tom Coronel tijdens het World Touring Car Cup (WTCR). Om op ludieke en onverwachtse wijze consumenten in aanraking te laten komen met ERU Prestige, en de autoracesport WTCR, organiseert Koninklijke ERU de ERU Prestige WTCR-supermarktactie. Samenwerking De verbintenis is een vervolg op de samenwerking met Tom Coronel gedurende de Dakar rally sinds 2015, WTCC 2016/2017 en sinds dit jaar WTCR. Tom rijdt als echte Hollandse kaaskop met een ERU Prestige kaashelm. Racesetting ERU Prestige creëert een racesetting met onder andere een promotieteam met coureur in het racepak van Tom Coronel inclusief de kaashelm, een promotiedame en niet te vergeten de replicaracewagen van Tom Coronel. Tijdens de actie is gratis een miniversie van de ERU Prestige kaashelm te verkrijgen bij aankoop van 3 kuipjes ERU Prestige in de supermarkt. Een speciale raceklok die aftelt, laat zien hoe lang de actie nog duurt. Aanwezig in Assen Op zaterdag 20 oktober aanstaande komt ERU Prestige langs bij twee Jumbo Supermarkten in Drenthe. De eerste actie zal s’ochtends plaatsvinden van 10.00 uur tot 12.30 uur op de Nijlandstraat 141 in Assen. De tweede actie zal s ’middags plaatsvinden van 14.00 uur tot 16.30 uur op Weerdingerstraat 232 in Emmen.
 • za 20 okt 2018 10:30

  Wilhelmina Ziekenhuis organiseert kraammarkt

  Tweemaal per jaar vindt in het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) een gezellige en groots opgezette kraammarkt plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Op zaterdag 20 oktober aanstaande is de najaarseditie van deze kraammarkt. Een gezellig en informatief evenement voor alle jonge ouders en bijna-ouders. De kraammarkt van het WZA is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét kraamevenement van het Noorden. Dit jaar zijn er 55 standhouders van zeer verschillende aard, zoals professionele fotografen voor de mooiste babyportretten, mama-sport en kinderopvang. Voor zwangere vrouwen en jonge ouders zijn er veel stands met producten voor baby’s en informatie over geboortekaartjes, zwangerschapscursussen en babymassage. Verder zijn onder meer kraamorganisaties en borstvoedingsdeskundigen op de WZA-kraammarkt aanwezig. Ook de kraamafdeling van het WZA presenteert zich. Gratis workshop Geboortedans Tijdens de kraammarkt wordt tweemaal een gratis workshop Geboortedans gegeven voor zwangere vrouwen, om 11.30 uur en om 14.00 uur. Ook oudere kindjes, partners, vriendinnen en oma’s zijn welkom om mee te doen. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden. Voor de eerste 150 bezoekers ligt er een goed gevulde goodiebag klaar. Voor grootouders, tantes, ooms en overige geïnteresseerden zijn er natuurlijk ook weer veel stands met kraamcadeautjes, knuffels en babykleertjes. Waar en wanneer De kraammarkt vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018 van 10.30 uur tot 15.30 uur in het WZA, Europaweg-Zuid 1. De toegang is gratis. Informatie over de kraammarkt staat op www.kraammarktwza.nl, evenals een lijst met standhouders en een foto-impressie van vorige edities.
 • za 20 okt 2018 12:00

  Kadetje Cultuur ‘Wij, de mens’ door Frank Westerman

  Op zaterdag 20 oktober geeft Frank Westerman een ‘Kadetje Cultuur’ over zijn nieuwste boek ‘Wij, de mens’. De lunchvoordracht vindt dan om 12:00 uur plaats in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter hoog. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en reuzenooievaars van 1 meter 80. Wat zegt deze spiegelwereld over wie we zijn en waar we vandaan komen? Met een groep studenten gaat Frank Westerman op zoek naar antwoorden. Ze bevoelen de schedels van onze mensachtige voorouders als Lucy en de Javaanse aapmens. Samen gaan ze op reportage naar kloosters en mergelgrotten langs de Maas – steeds dieper de aarde in, terug in de tijd. Wij, de mens neemt de lezer mee op een filosofische wereldreis. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid? Frank Westerman Frank Westerman verwierf grote bekendheid met boeken als De graanrepubliek, El Negro en ik, Ararat, Stikvallei en recentelijk Een woord een woord, dat werd bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs. In 2016 was hij de eerste gastschrijver aan de Universiteit Leiden die zich toelegde op het genre van de reportage. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar [email protected] of door langs te gaan bij Kunstcafé Schurer. Lionne Hietberg
 • ma 22 okt 2018 13:30

  Workshop kadasteronderzoek bij Drents Archief in Assen

  Op maandag 22 en 29 oktober organiseert het Drents Archief tussen 13.30 en 16.30 uur een workshop kadasteronderzoek. Met de Kadaster archiefviewer kunnen geïnteresseerden zoeken naar de plek waar Drenten hebben gewoond en gewerkt. De opeenvolgende eigenaars van een perceel zijn op die manier te achterhalen en de viewer biedt toegang tot gedigitaliseerde kaarten van de percelen. Kadasterdeskundige Herman de Koning geeft in twee middagen tips en tricks voor het zoeken. De workshop bestaat uit twee lessen en wordt ook op 19 en 26 november gegeven, de kosten bedragen €5. Kadaster archiefviewer Met de Kadaster archiefviewer kan men online historisch onderzoek in de openbare registers van het Kadaster doen. De archiefviewer bevat kadastrale leggers en hulpregisters om percelen, rechten en gerechtigden op te zoeken. Daarnaast zijn ook hulpkaarten en door landmeters gemaakte schetsen met meetgegevens beschikbaar. In het Drents Archief kunnen bezoekers de viewer gratis gebruiken, bij online thuisgebruik is een abonnement noodzakelijk. Aanmelden Aanmelden voor de workshop is noodzakelijk en kan via [email protected] of telefonisch via 0592 313523.
 • di 23 okt 2018 19:30

  Informatiebijeenkomst over bipolaire stoornis in ’t Praothoes

  Kent u iemand die te kampen heeft met pieken en dalen in de stemmingen? Die lijdt aan een bipolaire aandoening? Hoe ga je daar dan mee om? Daarover gaat een bijeenkomst op dinsdag 23 oktober in Assen. Iedereen is welkom. Het kan een hele opgave zijn als je partner of je kind of een van je ouders of iemand anders uit je naaste omgeving, sterke schommelingen heeft in stemmingen. Want hoe pak je dat aan als hij of zij van ellende niet meer uit bed wil komen, geen hulp wil, de medicatie niet wil slikken of het leven niet meer ziet zitten? En hoe pak je dat aan als hij of zij ineens overactief is, niet of nauwelijks meer slaapt, en denkt de hele wereld aan te kunnen? Hoe houd je jezelf en je relatie op de been? Misschien is er al een diagnose gesteld van bipolariteit maar misschien ook (nog) niet. Hoe dan ook, deze klachten vragen goede zorg, niet alleen voor de persoon zelf, ook voor de directe omgeving. Relatietherapeut Ingrid Domhof De VMDB Drenthe en de GGZ Drenthe houden dinsdag 23 oktober een informatiebijeenkomst over ‘Een bipolaire stoornis heb je niet alleen’. Ingrid Domhof komt over haar kennis en ervaringen vertellen als maatschappelijk werker en relatie- en gezinstherapeut bij het Universitair Centrum Psychiatrie in Groningen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in ’t Praothoes van de GGZ in Assen, Dennenweg 9. Om 19.15 uur is de zaal open. Uiterlijk 21.30 uur is de bijeenkomst afgelopen. Aanmelden hoeft niet maar wordt op prijs gesteld, via [email protected] of telefoon 0593-525506. VMDB De VMDB is de landelijke Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen. De vrijwilligers in Drenthe organiseren bijeenkomsten en andere activiteiten, zoals huiskamergroepen en groepswandelingen, en werken mee aan psycho-educatiecursussen.
 • di 23 okt 2018 19:30

  Lezing van kunstenaar Erik van Ommen in Duurzaamheidscentrum

  Kunstenaar Erik van Ommen verzorgt op dinsdagavond 23 oktober om 19.30 uur een prachtige lezing over zijn werk. De lezing start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Kunstenaar op reis Erik van Ommen, schilder - graficus en tekenaar, laat aan de hand van zijn werk en videobeelden zien welke talloze technieken hij gebruikt om vogels te verbeelden. Hij vindt zijn inspiratie in het veld en beschouwt de wereld als zijn atelier. Zo laat hij zien hoe hij zwaluwen tekent in Twenthe, een kluut boetseert op het Vlielandse Wad, reigers schildert in Afrika en zich laat inspireren door de Japanse Sumi-e en houtdrukkunst. Via een vogelrijk bezoek aan de zeearend in het Hunzedal, waar hij zijn laatste boek Poldervogels maakte en de kraanvogels in het Fochteloerveen, belanden we tenslotte tussen de ijsberen op Spitsbergen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via drentslandschap.nl van Het Drentse Landschap. De prijs voor deze lezing is €5,- p.p.
 • za 27 okt 2018 10:00

  Speel de Escape Game in het bankgebouw in Assen

  Ook deze herfstvakantie is er een Spaardag voor alle kinderen bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Dit jaar geen traditionele Spaardag, maar een avontuurlijke escape game door het bankgebouw. Op zaterdag 27 oktober is er een Rabo Escape Game voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De kinderen mogen met hun spaarpot onder de arm op avontuur door het Rabobank in Assen. Naast het leuke spel en het storten van de spaarpot ontdekken ze ook nog eens van alles over geld en sparen. Escepe game De escape game is een game waarin de kinderen zelf bepalen hoe het spel verloopt. Met een tablet van de bank en eigen spaarpot gaan ze op pad door de bank. Gedurende hun route door het bankgebouw verschijnen er opdrachten op de tablet die beantwoord moeten worden om de code te kraken. Onderweg leren ze van alles over geld en wat er gebeurt met je geld zodra het in de stortautomaat is verdwenen. Met moeilijke puzzels en digitale uitdagingen moet de weg naar de stortautomaat en de kluis gevonden worden. In een nieuw jasje De Rabo Escape Game is de vertrouwde Rabo Spaardag, maar dan in een nieuw, leerzaam jasje. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om de escape game aan te gaan, de vragen van PinPin de pinguïn te beantwoorden, de codes te kraken om zo hun weg naar de stortautomaat en kluis te vinden en uiteindelijk hun gespaarde geld te storten. Ook krijgen alle kinderen een leuk cadeautje mee naar huis na het storten van de spaarpot. De spaardag is voor alle kinderen, ook als zij geen rekening bij de Rabobank hebben kan het spel gespeeld worden. Informatie Het vind plaats op zaterdag 27 oktober van 10:00 tot 17:00 uur in de Rabobank Assen. Lijkt het je leuk om de escape game te spelen? Meld je dan aan via de website.
 • zo 28 okt 2018 13:00

  Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen viert 50-jarig bestaan

  Op zondag 28 oktober wordt het 50-jarig jubileum van de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen gevierd, van 13.00 – 17.00 uur. Er zullen live optredens zijn van Tangarine en Maurice van Hoek. In 1968 is de afdeling geopend door Willeke Alberti, samen met haar vader Willy. Vanaf de opening tot enkele jaren terug heeft Jan Vanderveen, ondersteund door Gezina Vanderveen, deze afdeling geleid. In 2014 heeft hij het stokje overdragen aan Gert Jan die, net als collega Gerrie, al meer dan 30 jaar een bekend gezicht is op de muziekafdeling van het Asser warenhuis. Het team wordt nog verder versterkt door Robin, Tommie en Lianne. Door de jaren heen zijn er veel optredens gegeven op de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen. Door grote en wat minder grote namen. Kensington, Harry “Cuby” Muskee, Venice, Tangarine, Rich Wyman, Martyn Joseph, Herman van Veen, Ellen ten Damme, Mooi Wark en Daniël Lohues om maar een paar te noemen. Daarnaast is de afdeling recentelijk volledig vernieuwd. Dit alles mag niet onopgemerkt blijven en daarom wordt het jubileumweekend ingeluid met een optreden door Henriëtte van Dijk en Alex de Bruin op vrijdag 26 oktober om 19.30u. Op zondag 28 oktober treedt Tangarine om 14.00u op en Maurice van Hoek om 15.30u.
 • zo 28 okt 2018 19:00

  Sunday Evening Blues Jam Paul ‘Sugadaddy’ van den Berg

  Op zondagavond 28 oktober gaat in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen na de zomerstop de Sunday Evening Blues Jam weer van start. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat zanger pianist Sugadaddy, een noordelijke bluesmuzikant die wanneer hij niet op het podium staat als Paul van den Berg door het leven gaat. Al jaren is hij frontman van Sugardaddy and the Honeydrippers, een formatie die een uiterst swingende mengeling brengt van Rock & Roll, Rhythm & Blues en Westcoast swing en daarmee de sound van de jaren vijftig doet herleven. Deze strakke Westcoast blues band heeft ruimschoots ervaring opgedaan door hun talloze club en festival optredens in Nederland, België en Duitsland. Sugadaddy zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond swingende Westcoast blues. Aanvang 19.00 uur.
 • ma 29 okt 2018 15:30

  Leer laaggeletterheid op de werkvloer herkennen tijdens werkgeversconferentie

  Op maandag 29 oktober organiseert DNK een conferentie over laaggeletterdheid op de werkvloer (werkgeversconferentie abracaTAALbra) . Want zowel voor een bedrijf als de werknemer zijn er veel voordelen als de laaggeletterde werknemer beter leert lezen en schrijven. Naast dat zij in hun persoonlijke leven worden geholpen, kunnen zij zich op de werkvloer beter redden. Dit is van positieve invloed op de efficiëntie waarmee zij werken en dit komt ten goede van de output van een bedrijf. Veel bedrijven hebben nog geen actief beleid op het signaleren en de aanpak van laaggeletterdheid. Ook al zijn er in de provincie Drenthe 45.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hiervan werkt een groot deel bij Drentse bedrijven. In de gemeente Assen zijn er bijvoorbeeld 6.000 mensen die laaggeletterd zijn, waarvan 4.000 mensen bij lokale bedrijven werken. Tijdens de conferentie horen werkgevers meer over wat laaggeletterdheid inhoudt, hoe je het herkent en het belang van een goeie aanpak. Op het programma staan spraakmakende taal- en ervaringsdeskundigen die het publiek in het onderwerp meenemen: Maurice de Greef (professor laaggeletterdheid), Kraantje Pappie (rapper en woordkunstenaar), Lambert Zwiers (directeur VNO-NCW & MKB Noord) en Yvonne Post (eigenaar Post Cleaning). De middag wordt geleid door radiopresentator Frits Spits en muzikaal ondersteund door ‘Van Luie Kees’. Deelname aan de werkgeversconferentie is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dnk.nl/werkgeversconferentie.
 • wo 31 okt 2018 19:00

  Doe-avond lwoo voor leerlingen en voorlichtingsavond voor ouders op Salland

  Op woensdag 31 oktober van 19.00-21.00 uur kunnen ouders en leerlingen van groep 8 kennismaken met het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) op de locatie Salland van CS Vincent van Gogh. De aanmelding van leerlingen die lwoo gaan doen dient al vóór 1 december 2018, plaats te vinden. Voor de ouders is er een voorlichtingsronde over het onderwijs binnen de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen en welke voorzieningen er zijn voor leerlingen die leerwegondersteuning nodig hebben. Leerlingen met een lwoo-indicatie zijn op 31 oktober welkom op de doe-avond. Salland biedt binnen het vmbo leerwegondersteunend onderwijs voor leerlingen die net dat beetje extra nodig hebben. Door de extra ondersteuning kunnen leerlingen via een ononderbroken leerroute doorstromen naar het mbo. Op het vmbo op Salland volgen de leerlingen veel praktijklessen binnen de richting Dienstverlening & Producten met profielvakken en keuzevakken. Leerlingen kunnen op 31 oktober een aantal lessen volgen zodat ze kunnen kennismaken met de mogelijkheden binnen het vmbo op Salland. De avond start om 19.00 uur en deelnemers kunnen zich opgeven via de website .
 • do 01 nov 2018 19:30

  Lezing Aaldrik Pot over natuurschrijvers van vroeger en nu

  Op donderdagavond 1 november neemt Aaldrik Pot ons mee in de wereld van de natuurschrijvers van vroeger en nu. Aaldrik schreef samen met Barbara de Beaufort het natuurdagboek ‘De onsterfelijke nachtegalen’ welke momenteel is genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2018. Dit boek is in de pauze te koop. Wat voor mensen zijn dat, natuurschrijvers? Wat maken zij mee? En door wie zijn ze geïnspireerd? Kom naar deze boeiende lezing van Aaldrik Pot, faunaspecialist voor Staatsbosbeheer en natuurschrijver voor diverse kranten en tijdschriften. Verschillende bekende namen als Carolus Linnaeus, Von Humboldt en Thijsse komen langs in een explosie aan mooie verhalen over wat natuurschrijvers drijft en over hun soms nogal hachelijke avonturen. Ook vertelt Aaldrik over Caspar Janssen, die recent een voettocht door de Nederlandse natuur maakte en hier een serie verhalen voor de Volkskrant over schreef. De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Duurzaamheidscentrum in Assen. U kunt de lezing bijwonen voor €2,50. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website.
 • za 26 jan 2019 20:30

  Jason Staal presenteert nieuw album 'Nachtgedachten'

  Assenaar Jason Staal presenteert op 26 januari in De Nieuwe Kolk zijn nieuwe album 'Nachtgedachten'. In 2017 bracht Jason Staal zijn eerste solo-album Daggedachten uit. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor Nederpop, met samenwerking van o.a Tim Akkerman, Syb van der Ploeg, Maarten Heijmans en Paul de Munnik. Vernieuwd Na Daggedachten is het tijd voor Nachtgedachten. Nieuwe liedjes, nieuw programma, nieuwe gedachten, waarbij hij zichzelf op piano en gitaar begeleidt met ondersteuning van liveband. Van prinsessen en een draak & tot gedachten onder sterren en de maan. Een uitstekend uitgangspunt voor de presentatie in De Nieuwe Kolk van het nieuwe album: "Nachtgedachten". Gratis album Bij de eerste 100 verkochte kaarten krijgen de mensen er een gratis album van Staal bij. En, zo schrijft Jason Staal op twitter, bij de laatste 100 trouwens ook. Informatie Meer informatie over de presentatie, zie de website van DNK.