• za 15 dec 2018 09:00

  Zaterdag Milieupark Assen gesloten - let op

  Aankomende zaterdag is het milieupark in Assen gesloten meld de gemeente Assen Komende zaterdag is het milieupark aan de Van Doornestraat de hele dag gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Maandag 17 december is het milieupark vanaf 7.30 uur weer voor u open. (Foto: Marcel J. de Jong)
 • za 15 dec 2018 10:00

  Zaterdag Kerstmarkt in Peelo

  Zaterdag wordt er in Peelo een kerstmarkt georganiseeerd. Het belooft een gezellige kerstmarkt met veel leuke activiteiten te worden.'s Middags is er voor de kinderen een "kerstspeurtocht" en "knutselen voor kerst", voor volwassenen een workshop kerstdecoratie maken. Verder buiten op het plein zijn er kramen met kerst- en winterdecoratie, kerststukjes, vogelvoedertaarten en nog veel meer. In het Markehuus zelf zijn nog veel meer standjes met leuke dingen. Natuurlijk ontbreken de knieperties, poffertjes en snert niet. De kerstmarkt begint om 10:00 uur.
 • za 15 dec 2018 10:00

  Kerstactiviteiten in winkelcentrum Kloosterveste

  De feestverlichting hangt al een aantal weken in Winkelcentrum Kloosterveste te schitteren en de winkels zijn feestelijk versierd. Na een uitbundige Sinterklaasintocht, gaan de winkeliers zich nu richten op Kerstmis en organiseren ook daar een aantal gezellige activiteiten voor. Op zaterdag 15 december brengen de winkeliers Kerst een alvast beetje naar de Veste. Zij organiseren voor alle bezoekers de gehele dag verschillende activiteiten. In de ochtend kan men een indrukwekkende stelten act komen bekijken; dit Dickens echtpaar zal aan alle bezoekers een attentie uitdelen. In de middag zal de Kerstman een bezoek aan het winkelcentrum brengen en ook hij neemt een kleine verrassing mee. Voor kinderen is er in een speciale creatieve hoek een leuke kerstknutselactiviteit. Zij kunnen daar kosteloos een leuke kerstversiering maken en mogen deze na afloop direct mee naar huis nemen. De Mercurius Marching Band verzorgt in de middag een aantal muzikale optredens in het winkelcentrum. Zij spelen prachtige kerstmuziek en dragen bijpassende kostuums. Verwarmende traktaties Bij deze koude dagen hoort uiteraard een warme versnapering. Bakkerij Fledderus bakt daarom de lekkerste oliebollen en zal deze de gehele dag uitdelen. Daarnaast kunnen de handen worden gewarmd aan een beker heerlijke warme chocolademelk en staat de vuurkorf klaar voor het verwarmen van marshmallows. Bon in de ton Actie Tijdens deze feestelijke maand, met meestal veel presentjes, willen de winkeliers de klanten eens extra in het zonnetje zetten. Op zaterdag 15 december organiseren zij daarom een Bon in de ton Actie. Iedereen die op deze dag een aankoop bij één van de deelnemende winkels doet, mag op vertoon van de kassabon een deelnamekaart voor de actie inleveren. Er worden 2 prijzen met €50,00 winkeltegoed verloot, te besteden bij één van de deelnemende winkels in Winkelcentrum Kloosterveste. Programma De activiteiten worden op het plein bij de Albert Heijn aangeboden. Deelname is gratis. 10.00 – 13.00 uur Dickens steltloop act 13.00 – 17.00 uur Een bezoek van de Kerstman 13.30 – 15.45 uur Optredens van Mercurius Marching Band 10.00 - 17.00 uur Creatieve activiteit voor kinderen 10.00 – 17.00 uur Warme chocolademelk, oliebollen en marshmallows bij de vuurkorf Informatie over de verschillende activiteiten is terug te vinden op deze facebookpagina.
 • za 15 dec 2018 11:00

  Hotel de Jonge wordt na grote verbouw heropend

  Na maanden van verbouw wordt het vernieuwde City Hotel de Jonge op zaterdag 15 december officieel heropent. “Het resultaat mag er zijn”, zegt eigenaar en vastgoedbaas David Maas. "Met deze investeringen kan ons hotel weer dertig tot veertig jaar vooruit.” City Hotel de Jonge is 365 dagen per jaar geopend en wordt ook wel gezien als de woonkamer van Assen. Op zaterdag 15 december is iedereen van 11:00 tot 16:00 uur welkom om onder het genot van een gratis kopje thee of koffie de feestelijke heropening bij te wonen. “Na de officiële opening vertellen onze medewerkers alle ins- en outs over het vernieuwde Hotel de Jonge”, vertelt algemeen directeur Rob Riper. ‘’Bij de inrichting hebben we getracht de grandeur van vroeger terug te brengen. Onze gasten moeten kwaliteit voelen tijdens hun verblijf’’. Actie ‘’Naast dat onze gasten niks te kort zullen komen, zijn wij ook altijd in voor een actie’’, vertelt Rob Riper, ‘’En laat deze actie nou net aansluiten bij de tijd van het jaar. Om onze stadsgenoten een onvergetelijke kerst te bezorgen, hebben wij ons kerstmenu ‘verstopt’ in het restaurant. Iedereen die een foto van dit kerstmenu upload op Facebook met de hashtag #kerstmenuhoteldejonge maakt kans op een kerstdiner voor het hele gezin.” _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
 • za 15 dec 2018 21:00

  ClubNu deze week in Bonte Wever

  Gezellig en stijlvol stappen! Het leven stopt niet als je 25 bent, je leeft NU! Bij ClubNU kan je stijlvol stappen: vrienden, een hapje, een drankje en goede muziek. Even stoom afblazen na een werkweek, het weekend vieren! Een complete avond, waarbij je echt het gevoel hebt dat je UIT bent! Je bent gast en dus speciaal: het personeel is vriendelijk, je jas wordt aangenomen en je krijgt een welkomstdrankje. Lekkere muziek waarbij je nog steeds een praatje kan maken met elkaar. Als de avond vordert kun je lekker dansen. Kortom, voor die moderne man of vrouw die midden in het leven staat, die uit wil op muziek van NU. ClubNU vindt plaats in onze nieuwe zaal Purple en ons Grand Café. ClubNU is een Tessa de Wilde event. Leeftijdscategorie: Minimum leeftijd: 21+ Datum & tijd: Zaterdag 15 december 2018 om 21:00 uur Kosten: Early bird: 15,00 Normaal: 20,00 Avondkassa: 25,00 Kaarten kunt u bestellen via www.clubnu.nl.
 • zo 16 dec 2018 13:00

  Groene kerst in Duurzaamheidscentrum

  Steeds meer mensen maken van de kerstdagen duurzame feestdagen. Wie daar inspiratie voor zoekt, kan op zondag 16 december terecht in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Tussen 13.00 en 16.30 uur zijn er activiteiten voor het hele gezin. De middag wordt afgesloten met een feestelijk concertje (om 16.30 uur) van deelnemers aan een workshop meerstemming zingen onder leiding van het prijswinnende dameskoor Au bain Marie. Duurzame kerstdagen zijn heel eenvoudig vorm te geven. Met vegetarische en biologische gerechten en een fles kraanwater op tafel wordt al een goede start gemaakt. Ook bieden de feestdagen prima mogelijkheden voor recycling en upcycling. Bezoekers van het Duurzaamheidscentrum kunnen dat op 16 december zelf ervaren, ze kunnen prachtige kerstversiering maken van oud papier, verkleed op de foto gaan of met een warmtecamera uitvinden hoeveel energie een sjaal en muts schelen. Sfeerproeven kan deze kerstmiddag ook letterlijk: er is dennennaaldenthee en op de menukaart van Stichting Phusis staan lekkere duurzame kerstgerechtjes. Natuurlijk is er ook warme chocolademelk en glühwein. De kerstmiddag is gratis, net als de tentoonstelling Duurzaam Dichtbij die op deze middag ook te bezoeken is. Tips en ideeën voor een duurzame kerst horen ze graag in het Duurzaamheidscentrum. Bezoekers kunnen die op 16 december delen in een (alternatieve) kerstboom. Wie de uitdaging aangaat om de kerstdagen duurzaam in te vullen maakt kans op een cadeaulidmaatschap van Stichting Het Drentse Landschap. Het Duurzaamheidscentrum is in de kerstvakantie geopend, maar niet tijdens alle dagen. Kijk voor actuele informatie op duurzaamheidscentrum.nl
 • wo 19 dec 2018 10:00

  Zerken van familie Hofstede worden gedeeltelijk teruggeplaatst

  In augustus van dit jaar heeft het Noorderbegraafplaats een start gemaakt met de restauratie van de historische graven van de familie van gouverneur Hofstede. Deze restauratie werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de provincie. Op 19 december worden de eerste 4 of 6 zerken teruggeplaatst na een intensieve restauratie door het bedrijf Veenstra Natuursteen uit Uithuizermeeden, waaronder de grote zerk van gouverneur mr. Petrus Hofstede. Het is volgens de organisatie nog niet zeker over de plaatsing doorgaat: 'De plaatsing is op die dag wel onderhevig aan de weersomstandigheden; de vrachtwagen waarmee de zerken worden vervoerd moet vrij ver op het drassige grasveld gereden worden om de zerken op hun plaats te hijsen. Het kan dus zijn dat de hele operatie bij slecht weer wordt afgelast.' Tijdens de restauratie van de zerken hebben vrijwilligers van Stichting Noorderbegraafplaats Assen de oude fundamenten gesloopt, uitgegraven en met de daaruit vrijkomende stenen weer een geheel nieuw fundament voor een gedeelte van deze zerken gemaakt.
 • wo 19 dec 2018 18:30

  Kerstworkshops bij Maxime Delicatesse

  Woensdag 19 december a.s. organiseert Maxime Delicatesse weer een kerst workshop waar ze diverse recepten laten zien en maken voor een succesvolle kerst. Woensdag 19 december a.s. organiseert Maxime Delicatesse weer een kerst workshop waar ze diverse recepten laten zien en maken voor een succesvolle kerst. De workshop ziet er als volgt uit: inloop en welkom met een kopje koffie, thee of fris. Iedereen maakt een eigen gerecht, waarop we die samen allemaal gaan proeven. Tot slot krijgt iedereen een rondleiding door de winkel en ontvang je 15% korting op het gehele assortiment. Voorafgaand thuis eten is dus niet nodig. Dat doe je tijdens en na de workshop. De workshop begint om 18:30 en duurt ongeveer tot 21:30 uur. De kosten van de workshop zijn € 25,00 per persoon. De kosten kunnen die avond worden afgerekend in de winkel. Voor meer informatie of aanmelden kijk dan op www.maxime-delicatesse.nl of stuur een mail met je naam, datum van workshop en wie je eventueel meeneemt.
 • vr 21 dec 2018 10:00

  Drenthe College Assen organiseert Sharing Day voor goede doelen

  Het Drenthe College in Assen houdt op vrijdag 21 december Sharing Day. Dat betekent een gezellige dag voor het goede doel voor iedereen die wil komen. Bezoekers kunnen alvast in de kerstsfeer komen met kerstkraampjes, muziek, vuurkorven, lekkere hapjes en het bekende Rad van Fortuin. Studenten verkopen hun producten voor goede doelen als de Wensambulance, Alpe d’HuZes en Stichting Budget Support tegen een kleine vergoeding. Iedereen die deze studenten wil helpen met geld inzamelen of gewoon wil genieten van de gezelligheid is van harte welkom. Sharing Day duurt van 10.00 tot 13.30 uur in gebouw Cicero aan de Anne de Vriesstraat 70. De toegang is gratis.Erik Smit
 • vr 21 dec 2018 11:00

  Midwinterhoornblazers op Landgoed Valkenstijn

  De winter staat voor de deur. Dit is voor de stichting Valkenstijn reden om weer een midwinter bijeenkomst te geven met echte midwinterblazers. Valkenstijn is een mooi landgoed in de wijk Assen-Oost. De prachtige natuurlijke omgeving bevat veel geschiedenis. Een aantal betrokken Assenaren verzorgt het landgoed. Ze zorgen daarmee dat de omvangrijke geschiedenis zichtbaar blijft en natuur in al zijn pracht kan schitteren. Onze groengroep werkt om de twee weken op de vrijdagochtend. Met het midwinter evenement zetten we de vrijwilligers graag even in het (winter)zonnetje. Dankzij de inzet van deze betrokken mensen houden we het landgoed mooi voor alle bezoekers. Er wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door veel mensen van binnen- en buiten Assen-Oost. Wilt u ook komen? Komt u kijken om u ook aan te melden voor de groengroep? Of om een vriend te worden van Valkenstijn voor 10 euro per jaar? Of gewoon even langskomen? Dat kan. Op vrijdag 21 december van 11.00 tot 12.00 bent u van harte welkom op het landgoed. Ze zijn te vinden op de huisplaats. Meer weten over Valkenstijn en zijn geschiedenis? Kijk dan op de website.
 • vr 21 dec 2018 15:00

  Kerstmiddag voor senioren in de Componist Assen

  Op vrijdag 21 december is er vanaf 15:00 uur in de Componist een kerstmiddag, speciaal voor senioren. Bij deze kerstviering worden bekende kerstliederen gezongen bij het orgel. Tijdstip en programma zullen senioren zeker aanspreken: de bijeenkomst is ’s middags met een traditioneel programma. Iedereen is welkom. Bij deze kerstmiddag wordt u ontvangen met koffie, thee of chocolademelk en een kersttraktatie. In de zalen van de Componist kunt u ontspannen rond tafels zitten. Naast muziek en samenzang is er een overdenking door Jan Hofman uit Assen. De bijeenkomst wordt geleid door ds. Aernout de Jong; de begeleiding op het orgel zal worden verzorgd door Diana Bakker. Als intermezzo wordt er een leuke kerst-quiz gehouden. Iedereen is welkom: de kerstmiddag in de Componist begint om drie uur en duurt tot ongeveer half vijf. Toegang en plaatsen zijn vrij; er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Baptisten Gemeente Assen: 0592 – 341 210 of 356 195. Of stuur een mail naar [email protected] Het initiatief voor deze kerstviering gaat uit van de Baptisten Gemeente Assen, die elke zondag diensten houdt in de Componist. Er is ook Kerstviering op 1e kerstdag, dinsdag 25 december, om 10 uur ’s morgens. Dan klinkt ook weer het kerstevangelie in de Componist.
 • vr 21 dec 2018 20:00

  Kerstsamenzang in de Maranathakerk

  Op vrijdag 21 december om acht uur ’s avonds is er een Kerstsamenzang in de Maranathakerk. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken in het Noorderpark van Assen. Iedereen is welkom bij deze kerstviering om samen bekende kerstliederen te zingen en te luisteren naar het kerstevangelie. Het programma wordt geheel verzorgd door ‘Gospelgroep Joyce’ onder leiding van Arnold Wienen. Het thema is “Maranatha, de Heer komt”. Na afloop is er voor iedereen koffie. De entree is vrij; er wordt een collecte gehouden voor het ‘Open Huis’ in Assen. Deze samenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken in het Noorderpark: Oase - voortgezette Gereformeerde kerk, Hervormde Sionsgemeente, Baptisten Gemeente Assen (Componist) en GKv Assen-West (Maranathakerk). De boodschap van kerst verbindt ons met elkaar.
 • zo 23 dec 2018 19:00

  Sunday Evening Blues Jam met Michiel Mens

  Op zondagavond 23 december vindt de laatste Sunday Evening Blues Jam van dit jaar in cafe de Dependance plaats. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staan. Deze maand wordt de van oorsprong uit Enkhuizen afkomstige Hammondspeler Michiel Mens op dit podium welkom geheten. Naast de Hammond bespeelt Michiel Mens de sousafoon, dit instrument verbindt hem al ruim 20 jaar aan de Boomerangs, een gerenommeerde jazz band uit het noorden van het land. De van oorsprong klassiek geschoolde toetstenist wordt na het beluisteren van plaatmateriaal van Jimmy Smith en Dr. Lonnie Smith gegrepen door de magische sound van de Hammond en heeft zich sindsdien volledig gestort op het bespelen van dit instrument. Michiel Mens zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band. Aanvang 19.00 uur.Jan Moll
 • ma 24 dec 2018 17:00

  Beleef het kerstverhaal tijdens de Herderstocht op het Balloërveld

  Op kerstavond, maandag 24 december, wordt er voor de achttiende keer de Herderstocht georganiseerd op het Balloërveld. Tussen 17.00 en 20.00 kan er gestart worden met de wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer. De route is verlicht met behulp van lampjes. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven. Zoals elk jaar vind ook in 2018 de start van de tocht plaats bij de Schaapskooi in Balloo. Kort na de start van de Herderstocht kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. De route brengt bezoekers verder langs onder andere herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Elk personage vertelt in een sfeervolle setting een deel van het kerstverhaal. De route komt ten slotte langs een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe. De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo. Kom op de fiets Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Voor buggy’s en rolstoelen is de route deels toegankelijk. Deelname aan de Herderstocht is €3,- per persoon. De opbrengsten van de tocht gaan naar Stichting Actie Calcutta dat zicht inzet voor de reparatie van een school voor kasteloze kinderen in India. Bezoek voor meer informatie de website.
 • ma 24 dec 2018 21:30

  Kerstnachtdienst gezamenlijk in Kloosterveen

  Kerst: waar hoop jij op? Maandagavond 24 december, kerstavond, zal deze vraag centraal staan tijdens de kerstnachtdienst in Het Lichtpunt. Zoals al jaren gebruikelijk is, trekken de beide kerken van Kloosterveen deze avond samen op en zij nodigen u dan ook van harte uit deze dienst mee te vieren. Er is warmte, de kerstnachtdienstband, veel zang, gezelligheid en warme chocolademelk. Voorganger Martijn Dekker zal ons meenemen met de vraag “Kerst: waar hoop jij op?” De dienst begint om 21:30 uur en vindt plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. De organisatie is in handen van GKV Het Lichtpunt en de protestantse wijkgemeente De Drieklank .
 • vr 18 jan 2019 13:15

  Kunstcongres met perspectief in het Drents Museum

  Regionaal creatief talent zichtbaar maken, dat gebeurt 18 januari 2019 tijdens het Kunstcongres met perspectief in het Drents Museum in Assen. Maak jij beeldende kunst en heb jij een arbeidsongeschiktheidsuitkering of val je onder de doelgroep banenafspraak? Je bent van harte welkom op het Kunstcongres met perspectief regio Noord op 18 januari 2019 in het Drents Museum. De dag staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en exposeren. Schrijf je nu in met je kunstwerk via de website. Hier vind je ook meer informatie over het programma. Kunstcongres met perspectief regio Noord is voor creatieven / beeldend kunstenaars die wonen in Drenthe, Friesland en Groningen. De creatieven gaan in de ochtend in groepen in gesprek onder leiding van een kunstbuddy. Zij mogen die dag hun favoriete kunstwerk exposeren in het Drents Museum. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning, provincie Drenthe) gaat de pop-uptentoonstelling om 13.15 uur officieel openen. Met het Kunstcongres wil UWV en samenwerkingspartners regionale creatieve talenten zichtbaar maken en ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden De pop-up tentoonstelling is tussen 13.30 uur en 15.00 uur vrij toegankelijk. Wees welkom en laat je inspireren! Wees welkom en laat je inspireren.UWV
 • za 26 jan 2019 08:00

  Winterwandeltocht met Asser Boys door Drentsche Aa-gebied

  Na het grote succes van de eerste en tweede editie van de Winterwandeltocht organiseert voetbalclub Asser Boys in haar jubileum jaar op 26 januari 2019 opnieuw een bijzondere wandeltocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Drentsche Aa-gebied. Tijdens deze goed bewegwijzerde wandeltocht over verharde en onverharde wegen kan iedereen zien dat dit gebied ook in de winterperiode prachtig kan zijn. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 6,5, 10, 15 of 25 kilometer. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 7 euro en komt ten goede aan het G-voetbal van Asser Boys. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen. Bij de prijs inbegrepen zijn, een kop koffie met koek voor de start en een kop snert met roggebrood en spek na afloop. Alle afstanden starten vanaf de kantine van Asser Boys en eindigen hier ook. Er kan gestart worden tussen 8.00 uur en 12.00 uur. De deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen. Op de dag zelf kunt u zich inschrijven in de kantine tussen 8.00 en 12.00 uur. Voorinschrijving is deze keer niet mogelijk. Kijk op de website www.asserboys.nl voor meer informatie over de precieze vertrektijden van de verschillende afstanden.
 • za 26 jan 2019 20:30

  Jason Staal presenteert nieuw album 'Nachtgedachten'

  Assenaar Jason Staal presenteert op 26 januari in De Nieuwe Kolk zijn nieuwe album 'Nachtgedachten'. In 2017 bracht Jason Staal zijn eerste solo-album Daggedachten uit. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor Nederpop, met samenwerking van o.a Tim Akkerman, Syb van der Ploeg, Maarten Heijmans en Paul de Munnik. Vernieuwd Na Daggedachten is het tijd voor Nachtgedachten. Nieuwe liedjes, nieuw programma, nieuwe gedachten, waarbij hij zichzelf op piano en gitaar begeleidt met ondersteuning van liveband. Van prinsessen en een draak & tot gedachten onder sterren en de maan. Een uitstekend uitgangspunt voor de presentatie in De Nieuwe Kolk van het nieuwe album: "Nachtgedachten". Gratis album Bij de eerste 100 verkochte kaarten krijgen de mensen er een gratis album van Staal bij. En, zo schrijft Jason Staal op twitter, bij de laatste 100 trouwens ook. Informatie Meer informatie over de presentatie, zie de website van DNK.