Zeven aanhoudingen rond TT Festival in Assen
112

Zeven aanhoudingen rond TT Festival in Assen

De politie heeft afgelopen nacht zeven aanhoudingen rond het TT Festival verricht.

In de binnenstad van Assen hielt de politie een minderjarige jongen uit de gemeente Westerkwartier aan voor diefstal van een telefoon. Een verdachte uit Hoogeveen werd aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Bij fouillering bleek dat de verdachte een boksbeugel bij zich had.

Ook werd een minderjarige verdachte uit Assen aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij was ook in het bezit van een boksbeugel. Twee mannen uit Assen werden aangehouden voor mishandeling.

Ook in Witten werden twee personen aangehouden. Een groep personen gedroeg zich volgens de politie gisteravond vervelend en agressief op een van de TT-campings. Zo werd er onder meer brand gesticht. De brandweer moest er aan te pas komen om deze te blussen. Een man uit Smilde werd aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij werd meerdere malen gevorderd de camping te verlaten, maar weigerde dit. Een tweede man uit Smilde werd aangehouden omdat hij zich verzette tegen de politie. Na de aanhoudingen keerde de rust op de camping terug.

Erik Smit
Tiplijn