Verdachte (36) steekincident Assen aangehouden na zoektocht met politiehelikopter
112

Verdachte (36) steekincident Assen aangehouden na zoektocht met politiehelikopter

De verdachte van het steekincident aan de Talmastraat in Assen is door de politie na een zoektocht met onder andere een politiehelikopter aangehouden. Het steekincident vond zaterdagochtend rond 10:30 uur plaats.

Bij het steekincident raakte een oudere meneer gewond aan zijn been. De oudere meneer liep nietsvermoedend over straat toen hij werd aangevallen door een man. Volgens Burgernet zou de man verward zijn geweest.

De man stak de oudere meneer in zijn been. Het slachtoffer vluchtte hierna naar binnen in een woning. De man gooide een baakvoet van een geleidebaken door het raam van de woning en vluchtte hierna weg in de richting van de Stadhouderslaan.

Een traumahelikopter werd gealarmeerd maar hoefde niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer is na een behandeling in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vlak na het incident verspreidde de politie een burgernet met daarin het signalement van de dader en werd er een zoekactie gestart. Hierbij had de politie onder andere een politiehelikopter ingezet die mee zocht vanuit de lucht. Rond 12:00 uur liet de politie via Burgernet weten dat de verdachte is aangehouden. De man is aangehouden bij een portiekwoning aan het Van Swinderenhof. Volgens de politie betreft het een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord.

Schade in de woning waar de baakvoet naar binnen is gegooid:

assensteekincident