Hoofdverdachte witwasonderzoek blijft twee maanden langer vastzitten DuoFocus
112

Hoofdverdachte witwasonderzoek blijft twee maanden langer vastzitten

De raadkamer in Assen heeft vandaag de voorlopige hechtenis voor de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze met zestig dagen verlengd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse constructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.

Dit witwassen gebeurde volgens het Openbaar Ministerie via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel. De man zit nog in beperkingen.

Invallen
De FIOD viel 13 september meerdere woningen in Drenthe, Groningen en Brabant binnen. Tenminste twee woningen in Gasteren werden onderzocht. Hier werden verschillende goederen, waaronder een golfkar en crossmotor in beslag genomen. Ook in Smilde werd een pand onderzocht.

Er werden negen personen aangehouden, waaronder een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze. Hij wordt verdacht van het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en btw-fraude. De hoofdverdachte, de 58-jarige verdachte, wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen.