Boekenfest in Assen groter dan ooit

Boekenfest in Assen groter dan ooit

Op zaterdag 30 maart viert DNK het leukste festival van het jaar: BoekenFEST 19. Tijdens het festival, dat dit jaar in het teken van Super(wo)man staat, betreden meerdere superhelden  het podium.

De volledige line-up is inmiddels bekend en bestaat zowel uit landelijk bekende auteurs, zoals Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius en Ronald Giphart, als noordelijke debutanten. Het resultaat is een superavond boordevol interviews, boekpresentaties, meet & greets en een verrassend potje bingo. Wegens succes is er een extra podium én extra schrijver aan de line-up toegevoegd: Ilja Leonard Pfeijffer  genomineerde voor de Libris Literatuur Prijs 2019. Het BoekenFEST is hiermee groter dan ooit.

Superhelden op het podium
Astrocoach Deborah Cabau trapt het festival af met een powerspeech zodat iedereen met een boost inspiratie het festival ingaat. Vervolgens gaan er om 20.00 uur verschillende superhelden  los met hun optreden. Zo vertelt schrijfster Josha Zwaan over haar boek Emma wil leven , geschreven naar aanleiding van de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius en gaat Aaf Brandt Corstius in op haar moederschap.

Powervrouw Bobbi Eden is ook van de partij. Onlangs kondigde ze aan mee te doen aan de show It takes 2 , een nieuwe serie te gaan maken bij TLC genaamd Bevallen met &  én ze is deelneemster in het programma The Big Escape . Gelukkig heeft ze op 30 maart ruimte in haar agenda voor het BoekenFEST 19. Zo speelt ze een verrassend potje bingo met de bezoekers en kan men de schrijfster en tv-persoonlijkheid ontmoeten tijdens een meet & greet.

Ook auteur Özcan Akyol heeft niet stilgezeten. Hij heeft een nieuw programma, Eus in Medialand  waarbij hij op zoek gaat naar de mediakloof tussen de Randstad en de provincie. Daarnaast is hij geregeld tafelgast bij De Wereld Draait Door en is hij zelfs gevraagd om de presentatie van de talkshow eenmalig over te nemen. Tijdens het BoekenFEST deelt hij het podium met Lévi Weemoedt, om te vertellen over pessimisme kun je leren .

Exclusief voor Assen
Het slotstuk van het BoekenFEST wordt verzorgd door een bekende vriendenclub, met een exclusief optreden geschreven voor DNK. Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke), Bert Natter (Begeerte heeft ons aangeraakt, Goldberg), Ronald Giphart (verkocht meer dan een miljoen romans), Jerry Goossens (Tot bloed op het droge), Wilbert Leering, Patrick Limpens en Robert Hora Siccama zorgen voor een uur lang literair vermaak waarbij het publiek ruim aan bod komt.

Het BoekenFEST 19 wordt in samenwerking met het Drents Museum georganiseerd. Meer informatie, de volledige programmering en tickets via dnk.nl.

Tiplijn