Gemeente: Aparte inzameling keukenafval bij hoogbouw blijkt succes

Gemeente: Aparte inzameling keukenafval bij hoogbouw blijkt succes

Dagelijks belandt er gemiddeld 100 gram keukenafval per huishouden in de speciale verzamelcontainers bij de Speenkruidflats. Dat komt neer op gemiddeld 36 kilo minder restafval per huishouden per jaar.

Deze resultaten presenteerde wethouder Smith onlangs aan de bewoners van de drie flats aan de Speenkruidstraat. Het positieve resultaat is aanleiding voor de gemeente om in 2019 alle 8.000 huishoudens in flats/appartementen te voorzien van verzamelcontainers voor keukenafval.

Positieve resultaten
Sinds maart 2018 kunnen bewoners van de drie flats aan de Speenkruidstraat hun keukenafval apart inleveren. Veel bewoners hebben hier aan meegedaan. In een enquête heeft de gemeente de ervaringen van bewoners geïnventariseerd. 77% is tevreden met deze mogelijkheid. Wel noemen bewoners een aantal verbeteringen t.o.v. de container. De gemeente gaat hiermee aan de slag. Tot die tijd kunnen bewoners van de drie flats gebruik blijven maken van de tijdelijke containers.gft

Afvalinzameling in Assen
Doelstelling is het reduceren van het aantal kilo restafval per Assenaar tot 100 kilo per jaar in 2020. Assen is al goed op weg: sinds de invoering van de huidige inzamelfrequenties van Restafval, PMD en GFT in 2016, is de hoeveelheid grof en fijn restafval gedaald van 226 kilo per persoon in 2015 naar 151 kilo per Assenaar in 2017. Hiermee zit Assen onder het gemiddelde in Drenthe van 177 kilo per persoon.

Tiplijn