Team 25 van het TT Instituut heeft zich geplaatst voor het WK H2AC, dat volgende maand in Duitsland wordt gehouden. Die prestatie leverden de studenten van Drenthe College vrijdag met hun radiografische miniatuurracewagen op het NK in de TT Hall Assen.

"Wow!", reageert captain Wesley de Ruiter na ontvangst van de NAM-wisselbeker. "Dit hadden we niet verwacht. We hebben in negen uur 829 rondjes gereden..." Voor het WK ziet hij nog wel een verbeterpuntje. "We willen nóg zuiniger rijden.  Team 25 won ook de Pit Award. Team 27 van Drenthe College nam de Design Award in ontvangst. De Energy Award en Innovation Award gingen naar team 28 van het Automotive College.

Een enorme prestatie , complimenteert opleidingsmanager Dick Huisman van het TT Instituut de coureurs. Aan dit eerste NK deden drie teams van het TT Instituut mee en één van het Automotive College uit Nieuwegein. Vandaag hebben ook andere mbo-opleidingen gekeken. Zij overwegen om volgend jaar mee te doen, zodat we met meer teams kunnen starten. 

Het WK wordt gehouden op donderdag 3 mei in de Duitse plaats Chemnitz. De dag ervoor mag het team de baan verkennen en vindt de technische keuring plaats. Aan het WK doen  naast het gastland  de volgende landen mee: Frankrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Engeland en Nederland.

Doel van de H2AC-race is om zoveel mogelijk kilometers op waterstof af te leggen met een zo klein mogelijk verbruik. Hoewel wij met schaalmodellen werken, is de techniek vergelijkbaar met die in echte waterstofauto s , zegt docent Edwin Kemper. Zo maken onze studenten kennis met nieuwe energievormen in de autotechniek. 

Tiplijn