Sunday Evening Blues Jam met Eric Bosma

Sunday Evening Blues Jam met Eric Bosma

Op zondagavond 19 november vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat Eric Bosma, de zeer ervaren zanger gitarist van de Highway Rhythm and Blues Gang, ook wel Highway Gang genoemd. Wanneer Bosma op 14 jarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen in Apeldoorn ondergaat, is de eerste boodschap van zijn leraar dat luisteren belangrijker is dan spelen. Nu 35 jaar later en vele omzwervingen in allerlei jazz, pop en rockbandjes verder is hij sinds 2010 de vaste waarde van de geroutineerde Highway Gang, met wie hij landelijk actief is. Zijn liefde voor jazz gitaristen als Joe Pass en Barney Kessel heeft hij weten te bundelen met zijn ruime ervaring in eerder genoemde stijlen wat hem een heel eigen sound heeft opgeleverd. Onlangs verscheen de cd LIVE at the Black & White Cafe van de band, een live registratie waarop een aantal blues klassiekers terug te vinden zijn die de band volledig naar eigen hand heeft weten te zetten.

Eric Bosma zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avondje stevige blues. Aanvang 19.00 uur.

Tiplijn