Nieuw openbaar toiletgebouw aan de Noordersingel klaar voor gebruik

Nieuw openbaar toiletgebouw aan de Noordersingel klaar voor gebruik

Het nieuwe openbare toiletgebouw aan de Noordersingel klaar voor gebruik. Het toilet was al enige tijd gesloten.

Inmiddels is er een nieuw gebouw geplaatst en getest. Assen is momenteel de ‘Meest Toiletvriendelijke gemeente van Drenthe’. Met dit nieuwe gebouw hopen we deze titel vast te mogen blijven houden.

De afgelopen twee weken is er hard gewerkt aan het nieuwe, rolstoeltoegankelijke toiletgebouw. De bestrating rondom het gebouw is aangepast, het nieuwe toilet is aangesloten en getest. De verwachting was in eerste instantie dat het toilet in januari in gebruik genomen kon worden. Maar dankzij een strakke planning is het gebouw vanaf heden te betreden. Het huidige gebouw is een tijdelijke oplossing, er wordt nog gewerkt aan een passende unit.

Hoge Nood app
In 2021 en 2022 zijn we als gemeente Assen door de Maag Lever Darm Stichting uitgeroepen tot Meest Toiletvriendelijke gemeente van Drenthe. Dit onderzoek voerden zij uit samen met de Hoge Nood app. Zij keken hierbij onder andere naar aantal inwoners per openbaar toilet en of deze goed toegankelijk zijn. In de Hoge Nood app vindt u een overzicht van alle vrij toegankelijke toiletten in Nederland. Het nieuwe toiletgebouw aan de Noordersingel wordt binnenkort ook toegevoegd aan deze app. Meer informatie hierover vindt u op de website van HogeNood

Tiplijn